Hlavní obsah

Osmý tenista světa randí s krásnou modelkou a je totálně z formy. Mentálně je mimo, zoufá si matka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dvaceti letech se už zabydlel mezi absolutní tenisovou špičkou, stále je ve hře o účast na Turnaji mistrů pro nejlepších osm hráčů sezony, jenže dánský supertalent Holger Rune zažívá poslední měsíce nebývalý výkonnostní propad.

Foto: Aly Song, Reuters

Dánský tenista Holger Rune zažívá nebývalý výsledkový propad.

Článek

Rune z posledních šesti turnajů vyhrál jediný zápas. Naposledy v Šanghaji vyfasoval ostudný debakl od Američana Brandona Nakashimy 0:6, 2:6. Sám své neúspěchy přisuzuval následkům zranění zad. V Dánsku nicméně média píší o tom, že za bídnou formu může Runeho nový vztah s o sedm let starší italskou modelkou Caroline Donzellaovou.

„Něco se s ním děje mimo kurt, protože není viditelně tak soustředěný, jak by měl být,“ komentoval proměnu elitního tenisty dánský expert a bývalý profesionální hráč Michael Mortensen pro deník Ekstrabladet.

Rune veřejně oznámil svůj vztah s italskou modelkou v srpnu. Jelikož se mladíkovo vzplanutí časově kryje s herním úpadkem, není divu, že v tom mnozí vidí souvislost.

„Je to jeho první velká láska, což je pro něj velmi velmi důležité. Pak je ale těžké se plně zkoncentrovat na tenis,“ doplnil Mortensen.

Z nastalé situace je nešťastná i další důležitá žena v Runeho životě i kariéře. A to matka, trenérka a manažerka Aneke Runeová, s níž už měl vznětlivý tenista v minulosti i přímo na kurtu několik ostrých výstupů.

„Je teď uzavřený a nervózní. Mentálně není vůbec přítomný. Je to špatné,“ zhodnotila matka výsledkovou mizérii svého syna pro agenturu Ritzau.

Runemu aktuálně patří v žebříčku ATP i v rankingu Race pro účast na Turnaji mistrů osmé místo. Za svoji kariéru si už stihl vydělat jen na prize money za výsledky přes šest milionů dolarů, v přepočtu více než 132 milionů korun.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články