Hlavní obsah

Petkovicová po hektickém týdnu vzdala turnaj ve Stuttgartu

Německá tenistka Andrea Petkovicová se odhlásila z domácího turnaje ve Stuttgartu, jenž dnes startuje. Sedmadvacetiletá hráčka se necítí zdravotně v pořádku po hektickém minulém týdnu, kdy cestovala z turnajů v USA na Fed Cup do Soči.

Foto: Artur Lebedev, ČTK/AP

Německá tenistka Andrea Petkovicová ve fedcupovém utkání proti Rusku.

Článek

"Jsem strašně zklamaná, ale musela jsem to udělat, abych ještě víc neriskovala své zdraví," odůvodnila své odhlášení Petkovicová, jež se měla v prvním kole utkat se Španělkou Carlou Suárezovou.

Petkovicová v semifinále Fed Cupu v Soči vyhrála v neděli dvouhru, poté ale v rozhodujícím deblu po boku Sabine Lisické nestačila na ruské soupeřky a Němky si loňskou finálovou účast nezopakují. Už po dvouhře si Petkovicová stěžovala na závratě.

Rodačka z bosenské Tuzly dorazila spolu s Angelique Kerberovou do Soči až ve středu a obě se potýkaly s časovým posunem. Kapitánka Barbara Rittnerová je proto nasadila až v neděli.

Ve Stuttgartu se představí ve dvouhře tři české tenistky. Turnajová trojka Petra Kvitová je nasazená přímo do druhého kola, v pavouku jsou také její feducupové kolegyně Lucie Šafářová a Barbora Strýcová.

Reklama

Související témata: