Hlavní obsah

Bartyová - Ka. Plíšková 7:6, 6:3Plíšková na titul v Miami nedosáhla. Na přemožitelku Kvitové neměla

Aktualizováno

Česká tenistka Karolína Plíšková premiérový titul z turnaje v Miami nevybojovala. Ve finále podlehla čtvrtfinálové přemožitelce Petry Kvitové - Ashleigh Bartyové 6:7 a 3:6. Plíšková se i přes porážku posune ze sedmé příčky na žebříčku WTA na čtvrtou, Bartyová bude světová devítka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih finále turnaje v Miami Karolína Plíšková - BartyováVideo: sntv

 
Článek

Plíšková nenavázala na předchozí skvělý výkon ze semifinálového vítězství nad Simonou Halepovou. Zápas ale rozehrála dobře, když získala první brejk a vedení 3:1. Pak ale pomalu začala diktovat vývoj zápasu Bartyová.

Se svojí pestrou agresivní hrou kombinovanou s nepříjemným bekhendovým slajsem a podpořenou výborným servisem dělala české hráčce velké problémy. První sada dospěla do zkrácené hry a ta už se odehrála zcela v režii Australanky, která povolila soupeřce jediný bod.

Rozjetá Bartyová hned na úvod druhého dějství sebrala Češce podání a nezadržitelně mířila za vítězstvím, které zpečetila hned z prvního ze tří mečbolů při podání Plíškové. Tu nakonec na vítězné míče předčila v poměru 41:22.

"Ashleigh hrála výtečně celý týden a ve finále předvedla skvělý tenis. Gratuluju," smekla před soupeřkou Plíšková. Australanka si s ní zlepšila vzájemnou bilanci na 3:2 a triumfem v Miami dosáhla na životní úspěch.

Miami (tvrdý povrch):
Ženy (dotace 9 035 428 dolarů):
Dvouhra - finále:
Bartyová (12-Austr.) - Karolína Plíšková (5-ČR) 7:6 (7:1), 6:3.
Muži (dotace 9 314 875 dolarů):
Čtyřhra - finále:
B. Bryan, M. Bryan (3-USA) - Koolhof, Tsitsipas (Niz./Řec.) 7:5, 7:6 (10:8).

Reklama

Související témata: