Hlavní obsah

Po Rusce Běloruska. Pořád bojuju, varuje Krejčíková největší favoritku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedeme dál! Brány rozhodujícího týdne Australian Open se otevřely pro Barboru Krejčíkovou. Po prohraném prvním setu česká tenistka stupňovaným tlakem rozvrátila obranu obávané soupeřky a 16letou Rusku Mirru Andrejevovou vyprovodila z turnaje výsledkem 4:6, 6:3, 6:2.

Foto: Issei Kato, Reuters

Barbora Krejčíková podává v zápase s Mirrou Andrejevovou na Australian Open.

Článek

Stejně jako předloni si tak Krejčíková zahraje v Melbourne čtvrtfinále. A v něm ji čeká obhájkyně titulu a světová dvojka Běloruska Aryna Sabalenková, která za čtyři zápasy ještě neztratila ani set a přišla o pouhých jedenáct gamů. Ideální možnost s tím něco provést…

20-16-3. To jsou počty nevynucených chyb Krejčíkové v jednotlivých setech. Doklad toho, jak svůj tenis během nedělního melbournského večera vylepšovala. Na vítězné údery vyhrála nad ruským megatalentem 32:19. A loňské dva výbuchy, které s Andrejevovou zažila ve Wimbledonu a v Pekingu, jsou pro tuto chvíli zapomenuty.

„Bojuju! Snažím se ze sebe stále vydat to nejlepší a jít si pro každý míč,“ vykládala Krejčíková, jak se už ve třetím zápase na turnaji prorubala k výhře, i když ztratila první set. „Myslím, že jsem se zlepšovala s každou výměnou a šla jsem si pro to bod po bodu.“

Jestli by se měla Sabalenková něčeho obávat, pak je to právě bojovnost Krejčíkové. Ta má sice s běloruskou soupeřkou bilanci 1:5, ale jediná česká výhra se loni v Dubaji zrodila právě ve chvíli, kdy už s ní nikdo nepočítal. Tenistka z Ivančic na turnaji v SAE prohrávala 0:6 a 1:3, aby poslední dvě sady vyhrála 7:6, 6:1!

Nevzdat se Sabalenkové se ostatně vyplatilo v semifinále loňského French Open i Karolíně Muchové, která ve třetí sadě prohrávala 2:5 a čelila mečbolu. Přesto slavila postup.

Pětadvacetiletá Běloruska však zatím v Austrálii válcuje všechno, co jí přijde pod ruku. Poslední obětí byla Američanka ruského původu Amanda Anisimovová. „Cítím se silnější než loni. Doufám, že mi to vydrží,“ zářila Sabalenková.

V březnu v Miami si Krejčíková postěžovala, že se o ní jako o grandslamové vítězce (French Open 2021) nemluví dostatečně často. „Když si něco přečtu na sociálních sítích, je to o Ize (Šwiatekové), Aryně a Jeleně (Rybakinové). Ale já tam nejsem. Co jiného bych měla dělat? Jak bych to měla dokázat? Chci, aby se o mně také mluvilo. Chci být také doceněna, protože si myslím, že si to zasloužím,“ prohlásila vítězka sedmi turnajů WTA, která je ve virtuálním světovém žebříčku desátá.

Grandslamové čtvrtfinále je ideálním pódiem, kde by svým loňským výrokům zase mohla dodat váhu.

Reklama