Hlavní obsah

Po Wimbledonu končím. Bývalá světová dvojka má vážné problémy

Vážné problémy se zády ji dohnaly už ve 27 letech ke konci tenisové kariéry. Někdejší světová dvojka Anett Kontaveitová oznámila, že se rozloučí po letošním Wimbledonu. Grandslamový turnaj na trávě v All England Clubu začne 3. července.

Foto: Profimedia.cz

Estonka Anett Kontaveitová po Wimbledonu ukončí kariéru.

Článek

"Po řadě návštěv u doktorů a konzultací s mým lékařským týmem mi bylo řečeno, že mám degenerativní postižení bederní ploténky. To mi znemožňuje trénovat v plném rozsahu a neustálé zátěži. Nemohu proto pokračovat na špičkové úrovni v tak vysoce konkurenčním prostředí," napsala Estonka Kontaveitová na Instagramu.

Kvůli problémům se zády Kontaveitová předčasně ukončila loňskou sezonu, v níž se dostala až na druhé místo světového žebříčku. Letos si kvůli léčbě musela dopřát dvouměsíční pauzu už v únoru a aktuálně se v pořadí WTA propadla na 79. příčku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Anett Kontaveit (@anett_kontaveit)

Na okruhu WTA Kontaveitová získala čtyři tituly ve dvouhře. V roce 2021, kdy prorazila mezi elitu, si vybojovala i postup na Turnaj mistryň. Na grandslamových turnajích je jejím maximem čtvrtfinálová účast na Australian Open z roku 2020.

Reklama

Související témata: