Hlavní obsah

PROGRAM AUSTRALIAN OPEN: Krejčíková a Siniaková budou hrát v Melbourne o deblový titul

Melbourne

Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková se v pátek pokusí získat třetí společný grandslamový titul ve čtyřhře. Ve finále Australian Open se třetí nasazené střetnou v Areně Roda Lavera od 6:00 SEČ s dvojkami Belgičankou Elise Mertensovou a Běloruskou Arynou Sabalenkovou.

Foto: Sport.cz

Barbora Krejčíková (vlevo) a Kateřina Siniaková si v Melbourne zahrají o titul

Článek

Krejčíková a Siniaková slavily dva grandslamové tituly v roce 2018, kdy po sobě ovládly antukové Roland Garros a na trávě Wimbledon. Elitní hráčky dvouhry Sabalenková a Mertensová spolu vyhrály debl na US Open 2019.

"Jsou nepříjemné. Hrají odzadu, hodně tlačí a pomáhají si servisem. Budeme se jim snažit vnutit naši aktivní hru s častými přeběhy na síti," řekla Siniaková Radiožurnálu. Dosud se střetly dvakrát a každý pár v roce 2019 vyhrál jednou.

Titul ve čtyřhře na Australian Open z Češek naposledy získala Lucie Šafářová, která v roce 2017 slavila s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Český pár vyhrál soutěž jen jednou, Jana Novotná s Helenou Sukovou to dokázaly před 31 lety.

Páteční program Australian Open:
Arena Roda Lavera:
3:00, J. Murray, Soares (6-Brit./Braz.) - Ram, Salisbury (USA/Brit.),
nejdříve 6:00, Krejčíková, Siniaková (3-ČR) - Mertensová, Sabalenková (2-Belg./Běl.),
9:30, Medveděv (4-Rus.) - Tsitsipas (5-Řec.).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.