Hlavní obsah

Menšík okouzlil fanoušky, v Římě předvedl úder snů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S postupem do druhého kola římského Masters to sice nevyšlo, ale vášnivé italské tifosi si český tenista Jakub Menšík získal. Osmnáctiletý supertalent předvedl v duelu (3:6, 2:6) s Yannickem Hanfmannem z Německa brilantní úder, po kterém fanoušci aplaudovali vestoje.

Foto: Profimedia.cz

Český tenista Jakub Menšík v Římě přes Němce Hanfmanna nepřešel

Článek

Menšík, jenž se v Římě vrátil do kolotoče ATP po skreči kvůli zranění lokte v Madridu, neměl proti 59. hráči světového žebříčku nárok a po 88 minutách se z prestižní římské tisícovky musel pakovat.

V areálu Foro Italico si tak nesplní jeden ze svých snů. Los totiž českého plejera přiřadil do části pavouka, kde ho případné dvě výhry dělily od střetu se světovou jedničkou, srbským fenoménem Novakem Djokovičem.

V utkání první rundy třetího a také posledního Masters na oranžové drti této sezony se Menšík od úvodu trápil. Ve druhé sadě za stavu 3:6, 1:2 a 0:15 se odehrála typická antuková výměna. Přestřelku od základní části narušil Němec forhendovým drop shotem, na nějž finalista z Dauhá zareagoval kontra kraťasem. Hanfmann odpověděl lobem, po kterém už zřejmě počítal se ziskem fiftýnu, Menšík však byl proti. Perfektním bekhendovým prohozem po lajně zakončil skvělou výměnu.

V příštím týdnu se prostějovský rodák představí na challengeru v italském Turíně.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články