Hlavní obsah

Jsem Němec a nejsem na tu historii hrdý, reagoval Zverev na nacistické výlevy jednoho z fanoušků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Noční New York, bitva jak řemen, pět setů, které se protáhly skoro na pět hodin. Osmifinálový zápas mezi Němcem Alexandrem Zverevem a Italem Jannikem Sinnerem (6:4, 3:6, 6:2, 4:6, 6:3) uvedl mnoho tenisových fanoušků na US Open do extatického stavu. Jeden z diváků to ovšem dost přehnal.

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Ilustrační foto Alexandera Zvereva

Článek

Mikrofony u kurtu zachytily, jak si Zverev stěžoval britskému rozhodčímu Jamesi Keothavongovi, že na něj fanoušek zakřičel asi ‚nejznámější Hitlerovu větu‘. „To je nepřijatelné,“ ohradil se hráč, který se ruským rodičům narodil v Hamburku. „Projevoval se delší dobu. Mám rád, když jsou fanoušci hlasití, plní emocí. Ale jsem Němec a nejsem na tu historii hrdý. Seděl v jedné z předních řad a slyšelo to hodně lidí. Takže kdybych nereagoval, myslím, že by to bylo špatně,“ dodal.

Sudí se obrátil přímo na nejdražší místa u kurtu, odkud výkřik zazněl, a požádal viníka, aby se identifikoval. Když se nikdo nepřihlásil, Keothavong apeloval na publikum, aby hráčům projevilo respekt. Mezitím mezi diváky naběhla ochranka a snažila se identifikovat křiklouna. O pár minut později kamery zabraly chlapíka v kšiltovce, se kterým sekuriťáci diskutují a vzápětí ho vyprovázejí z hlediště za potlesku dalších fanoušků.

„V New Yorku se lidé na tenise občas chovají jako burani,“ srovnával před časem největší turnaje trojnásobný grandslamový vítěz Jan Kodeš. Populární night session pak v některých divácích ve Flushing Meadows uvolňuje zábrany ještě víc. Ani na tomto US Open nejde zdaleka o první incident spojený s fanoušky.

„Děkuji všem, kteří nekřičeli mezi mým prvním a druhým podáním,“ řekl publiku Rus Daniil Medveděv poté, co ve druhém kole porazil Argentince Sebastiana Báeze. „Byl tam jeden divák, možná má přítelkyni nebo manželku, která asi nebude spát, když její partner bude neustále celou noc opakovat vamos, vamos, vamos, aniž by přestal. Je mi ho líto,“ utrousil newyorský šampion z roku 2021. Hrát v New Yorku vyžaduje od hráčů občas hodně vnitřní kázně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články