Hlavní obsah

Prší? Tak si zatancujeme. Německá tenistka pobavila svými pohyby nejen diváky, ale i soupeřku

Melbourne/Praha

Legrace musí být, a to za každého počasí. Andrea Petkovicová využila pauzu zaviněnou deštěm během finálového utkání na exhibičním turnaji v Melbourne k tancování. Třicetiletá německá tenistka svými pohyby pobavila nejen diváky, ale i svou švýcarskou soupeřku Belindu Bencicovou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Andrea Petkovicová tancuje na kurtuVideo: sntv

 
Článek

Dříve, když vyhrála zápas, oslavila to vítězným tanečkem. Teď už od toho Andrea Petkovicová upustila, na tanec ale rozhodně nezanevřela. Během finálového utkání na exhibici Kooyong Classic v australském Melbourne se rozpršelo. Třicetiletá Němka i její soupeřka Belinda Bencicová však zůstaly na kurtu a začaly se dít věci.

Když zazněla hudba, Petkovicová se rozvlnila a svými pohyby vyvolala v hledišti veliký aplaus. Diváci se smáli, tleskali, někteří se přidali a pozadu nezůstal ani jeden ze supervizorů. Velkou legraci si užila i dvacetiletá Bencicová, která svou soupeřku nejprve s úsměvem pozorovala a pak i ona sama začala tancovat.

Po dešti a kulturní vložce mohlo utkání pokračovat. Bývalá světová devítka, Petkovicová sice vyhrála první set poměrem 6:3, avšak poté na kurtu začala dominovat Bencicová. Sedmasedmdesátá hráčka světa ve druhém setu zvítězila 6:4 a následně ovládla rozhodující super tie break poměrem 10:4.

Pro Bencicovou to tak už je letošní druhý triumf. Ten první získala minulý týden spolu s Rogerem Federerem na Hopman Cupu. Nyní se obě hráčky už budou soustředit na nadcházející Australian Open. V prvním kole na Andreu Petkovicovou čeká česká hvězda Petra Kvitová, Belinda Bencicová bude o postup bojovat s legendární Venus Williamsovou.

Reklama

Související témata: