Hlavní obsah

Průšvih je na světě. Dimitrov měl po návratu z Djokovičovy exhibice pozitivní test na koronavirus

Sofie/Praha

Koronavirová pandemie zasáhla citelně už i tenisový svět. Devatenáctý hráč světa Grigor Dimitrov oznámil, že po návratu z exhibičních turnajů v Bělehradě a Zadaru, pořádaných světovou jedničkou Novakem Djokovičem, měl pozitivní test na covid-19. V Srbsku se hrálo prakticky bez jakýchkoliv opatření v souvislosti s pandemií před více než čtyřmi tisícovkami fanoušků. Akce měla navíc celou řadu hojně navštívených doprovodných programů.

Foto: Antonio Bronic, Reuters

Bulharský tenista Grigor Dimitrov během exhibičního turnaje v Bělehradě

Článek

„Chtěl bych svým fanouškům a přátelům oznámit, že po návratu do Monaka jsem byl pozitivně testován na covid-19. Chci se ujistit, že si všichni, kdo se mnou v minulých dnech přišli do kontaktu, udělali test. Moc se omlouvám za potíže, které jsem mohl způsobit. Jsem doma a léčím se. Díky za podporu," napsal na svém instagramovém účtu Dimitrov.

Vedle Djokoviče a Dimitrova startovali na turnaji Bělehradě další přední hráči jako třeba Dominic Thiem či Alexander Zverev. Kromě tenisu se hvězdy představily třeba v exhibičním fotbalovém zápase nebo na bouřlivé noční párty.  Dimitrov startoval i v Zadaru, ale po úvodním duelu kvůli nemoci odstoupil.

Informace o pozitivním testu bleskově dorazila i do Zadaru před finále druhého podniku exhibiční série mezi Djokovičem a Andrejem Rubljovem, které bylo zrušeno. Nejistý je i osud posledního turnaje Adria Tour v bosenské Banja Luce.

V Chorvatsku i Srbsku už téměř žádná protikrizová opatření neplatí, a tak turnaje proběhly takřka ve standardním režimu. Podle bratra Novaka Djokoviče Djordeho, který je ředitelem série, ale není jisté, že se Dimitrov nakazil v jedné z těchto dvou zemí. Mezi turnaji totiž navštívil i rodné Bulharsko.

"Je nám to opravdu líto, ale dělali jsme, co jsme mohli, respektovali jsme všechna opatření daná vládami v Srbsku a Chorvatsku. Než přijel do Zadaru, stavil se Grigor ve své vlasti, nevíme, jestli to nechytil tam. Už jsme kontaktovali všechny hráče Adria Tour, jejich rodiny, všechny naše dobrovolníky a lidi zapojené do organizace - nikdo z nich nemá žádné příznaky," uvedl Djordje Djokovič.

Předním tenistům se zatím koronavirová nákaza vyhýbala. Nepříjemná zpráva zasáhla tento sport zrovna v době, kdy začíná oživovat plány na restart sezony.

Podle nejnovějších zpráv má ženská WTA Tour začít 3. srpna v Palermu, mužská ATP Tour zahájí program 14. srpna turnajem ve Washingtonu. Potvrzen je rovněž tradiční termín konání US Open.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 14 : 50
20240426T14 : 50:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 15 : 05
20240426T15 : 05:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová