Hlavní obsah

Rozčílený Djokovič spílal soupeři. Otočil se a schytal tvrdou ránu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stále ještě úřadující první hráč světa Novak Djokovič byl po postupu do čtvrtfinále na turnaji v Římě hodně rozčarováný z chování soupeře, Brita Cameona Norrieho, jehož porazil 6:3, 6:4. „Víme, že tohle není fair play,“ čílil se na pozápasové tiskové konferenci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Cameron Norrie nastřelil Novaka DjokovičeVideo: sntv

 
Článek

Srbského obhájce titulu, který si v Římě zahraje čtvrtfinále sedmnáctý rok za sebou, nejvíce rozzuřil moment, kdy ho Brit nastřelil smečí zblízka do lýtka.

Po dlouhé výměně za stavu 2:1 ve druhé sadě Djokovič v tísni vybral míček tak, že Norrie měl s ukončením výměny velmi snadnou úlohu. Srb se na znamení, že už nebude klást odpor, otočil a kráčel k základní čáře, Brit však zasmečoval naplno a trefil soupeře do nohy.

22násobný grandslamový šampion se poté na svého protivníka velmi zle a dlouze podíval. A k incidentu se vrátil i na pozápasové tiskové konferenci.

„Díval jsem se na opakovaný záběr toho, jak mě nastřelil. Možná se dá říct, že mě netrefil úmyslně. Nevím, jak mě zrovna v tu chvíli viděl. Periferně ale vždy vidíte pozici soupeře na kurtu. Ten míček byl hodně pomalý a výrazně blízko sítě. Já jsem se otočil, protože ten míček byl už pro mě ztracený," vysvětloval bělehradský rodák.

„Možná to byla kombinace více faktorů. Od začátku zápasu dělal věci, které jsou povolené. Může si brát pauzy na ošetření, může nastřelit hráče, může vám řvát ´come on´ do tváře skoro po každém míčku od prvního gamu. To jsou všechno věcí, o nichž my hráči v šatně víme, že nejsou fair play. Takhle se k sobě nechováme. Na druhou stranu je to povolené, takže ...," přemítal dále.

Srb nicméně dodal, že s Norriem nikdy žádný problém neměl. „Vycházím s Cameronem celé ty roky na tour velmi dobře. Trénujeme spolu. Mimo kurt je to milý kluk, takže jeho chování na dvorci upřímně moc nechápu," pokračoval.

„Ale tak to zkrátka je. On to zanesl do zápasu a já jsem na to reagoval. A to je celé. Co se stane na kurtu, tam také zůstane. A posuneme se zase dál," dodal Djokovič, jenž se utká v souboji o semifinále se sedmým nasazeným Dánem Holgerem Runem.

Reklama

Související témata:
  3 : 6, 1 : 6 Kruegerová - Bejlek 3 : 6, 1 : 6 konec
20240428T11 : 00:00+0200
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová
Bejlek
  Vondroušová - Andrejevová dnes 15 : 35
20240428T15 : 35:00+0200
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová
Andrejevová