Hlavní obsah

Roztřesený Djokovič po prohře s Macháčem: Trpěl jsem. Samozřejmě, že mám obavy

Slavné Roland Garros klepe na dveře, světová jednička a obhájce titulu Novak Djokovič ale vůbec není ve své kůži. Velkým překvapením skončilo semifinále v Ženevě mezi ním a Tomášem Macháčem, které český tenista ovládl po setech 6:4, 0:6 a 6:1. „Samozřejmě, že mám obavy,“ přiznal Srb před odjezdem do Paříže, kde bude usilovat o rekordní 25. grandslamový titul.

Tomáš Macháč vyřadil Novaka DjokovičeVideo: sntv

 
Článek

Djokovič směrem k pařížskému grandslamu neskrýval obavy. „Tu a tam jsem měl nějaké dobré zápasy, jinak ale letos nehraju vůbec dobře,“ přiznal sedmatřicetiletý rodák z Bělehradu, kterého v sezoně trápí zdravotní komplikace i nestabilní forma.

„Nepovažuji se tam (French Open) za favorita. Budu to brát zápas od zápasu a uvidím, jak daleko můžu dojít,“ uvedl po prohře s Macháčem, kterému sice dokázal ve druhém setu nadělit kanára, v tom třetím ale prohrál šest her v řadě a padl.

Srbský tenista se v prvním setu nechal ošetřovat. Televizní kamery v průběhu zápasu zachytily, jak se snaží roztřesenou rukou napít z lahve. Po duelu s českým tenistou přiznal, že ho trápily žaludeční potíže. „Byl to hrozný pocit. Chci na to co nejrychleji zapomenout a přesunout se do Paříže,“ pronesl Djokovič.

„Ale nechci mu (Macháč) nic brát z jeho vítězství, zasloužil si to,“ dodal na adresu českého, o čtrnáct let mladšího tenisty „Bylo dobré, že jsem sem mohl přijet a hrát více než jeden zápas. Hrál jsem tři,“ řekl Djokovič. „Jen se potřebuji cítit lépe. Není to dobrý pocit, když se takhle trápíte na kurtu. Nemůžete se soustředit na tenis. Jen doufám, že budu fit a připravený na Roland Garros,“ zakončil Djokovič.

  6 : 4, 3 : 6, 2 : 6 Ka. Plíšková - Boulterová 6 : 4, 3 : 6, 2 : 6 konec
20240616T18 : 00:00+0200
Ka. Plíšková vs. Boulterová
Ka. Plíšková vs. Boulterová
Ka. Plíšková
Boulterová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.