Hlavní obsah

Šarapovová, nebo Serena? Úvodní kolo US Open nabídne bitvu hráček, které se už patnáct let nenávidí

New York/Praha

Los US Open svedl hned na úvod turnaje proti sobě dvě nesmiřitelné rivalky Serenu Williamsovou a Marii Šarapovovou. Bývalé světové jedničky tak čeká již dvaadvacátá vzájemná bitva, avšak úplně poprvé se střetnou na tomto grandslamu. Patnáctiletá nenávist mezi těmito hráčkami tak v pondělí v noci napíše svou další kapitolu.

Foto: Profimedia.cz

Maria Šarapovová (vpravo) a Serena Williamsová

Článek

Mezi hráčkami na okruhu WTA nenajdeme mnoho opravdových přátelství. Avšak nenávist, která již patnáct let panuje mezi Serenou Williamsovou a Marií Šarapovovou, je hodně výjimečná. Vše začalo v roce 2004. Na jaře se na turnaji v Miami spolu střetly poprvé a z postupu do čtvrtfinále se tehdy radovala zkušenější Williamsová.

Už tehdy Šarapovová cítila, že kamarádkami se rozhodně nestanou a měla pravdu. Po jejich druhém vzájemném duelu se začaly nesnášet. Ve finále Wimbledonu se totiž mladičká Ruska houževnaté Američanky vůbec nezalekla a smetla ji 6:1, 6:4. I když to na sobě Williamsová při ceremoniálu nedala znát, pořádně to v ní vřelo.

V šatně se pak rozplakala, a to, že ji sedmnáctiletá Šarapovová viděla, jak brečí, jí rozezlilo ještě víc. „S tou malou mrchou již nikdy neprohraju,“ měla prý poté prohlásit a Šarapovová o tom napsala i ve své knize Nezastavitelná: Můj dosavadní život. „Myslím, že začala nenávidět to hubené dítě, které ji navzdory všem předpokladům ve Wimbledonu porazilo,“ dodala.

Hned při dalším vzájemném utkání Šarapovová ještě Williamsovou dokázala porazit, v dalších osmnácti už však byla bývalá světová jednička nad její síly. Zatím naposledy se spolu střetly před třemi roky ve čtvrtfinále Australian Open, tehdy vyhrála Williamsová 6:4, 6:1.

K vzájemnému souboji mělo dojít i loni v osmifinále French Open, avšak třiadvacetinásobná grandslamová vítězka krátce před ním kvůli zranění z turnaje odstoupila. Nyní se fanoušci už nemohou dočkat jejich další bitvy. Na US Open se tyto dvě hvězdné tenistky střetnou úplně poprvé.

Reklama

  3 : 6, 1 : 6 Kruegerová - Bejlek 3 : 6, 1 : 6 konec
20240428T11 : 00:00+0200
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová
Bejlek
  Vondroušová - Andrejevová dnes 15 : 00
20240428T15 : 00:00+0200
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová
Andrejevová