Hlavní obsah

Šarapovovou před Australian Open zaskočily kalhotky s leopardím vzorem

Do série trochu nudných a očekávaných otázek i odpovědí v kolotoči předturnajových tiskových konferencí s největšími hvězdami blížícího se Australian Open vnesla pikantní odlehčení Ruska Maria Šarapovová, která v rozhovoru s novináři poodhalila něco ze zákulisí špičkového tenisu.

Foto: Rick Rycroft, ČTK/AP

Ruská tenistka Maria Šarapovová na tiskové konferenci před Australian Open.

Článek

První dotazy pochopitelně směřovaly k tomu, zda se rodačka ze Sibiře dostatečně zotavila ze zranění předloktí a zda se v Melbourne cítí na zisk druhého titulu. Pak se ale jeden z novinářů zeptal, zda nemívá problémy s tím, že se jí na tour ztrácí oblečení nebo prádlo.

A uhodil hřebíček na hlavičku. „No ano. Právě teď jsem vracela spodní prádlo, které nebylo moje. Legrační, že se na to zrovna ptáte, stalo se to tak před 45 minutami. Nevím, jestli jste si nezjišťoval, jaká je situace v prádelně, ale opravdu se to stalo," rozesmála Šarapovová přítomné v tiskovém středisku.

„Šlo o dámské kalhotky. Měly leopardí vzor. Říkala jsem si: Co to je, tohle není moje," pokračovala světová pětka. A doplnila, že podobné zmatky s prádlem a oblečením nejsou v tenisovém světě nijak výjimečné.

Na Serenu může narazit už ve čtvrtfinále

„Ano, stává se to poměrně často. I já už jsem ztratila pár skvělých věcí. Třeba jedno výborné tričko v Brisbane před deseti dny. Ale objednala jsem si hned jiné. Naštěstí mi Nike dal hned nové, šlo o jedno z mých nejoblíbenějších trik s dlouhým rukávem. Ale je to ok. Nijak nejsem vázaná na věci. Doufám, že není ani ta, co ztratila ty kalhotky. Ale já je vrátila, tak snad je dostane zpět," uzavřela úsměvnou epizodu.

Šarapovová podobně jako Kvitová zredukovala kvůli zdravotním potížím svůj zápasový program před startem prvního grandslamu sezóny. V Brisbane se vzdala obhajoby titulu a zamířila rovnou do Melbourne.

Forma osmadvacetileté hvězdy je tak trochu neznámou. V prvním kole ji prověří Japonka Nao Hibinová. „Nemohu se dívat moc dopředu. První kola na turnajích bývají velmi ošidná, obzvlášť když narazíte na někoho, s kým jste nikdy nehráli. Musím se rychle zorientovat a soustředit se hlavně na svoji hru," dodala vítězka Australian Open z roku 2008, která může už ve čtvrtfinále narazit na světovou jedničku Serenu Williamsovou.

Reklama

Související témata: