Hlavní obsah

Badosaová - Azarenková 7:6, 2:6, 7:6Senzace dokonána! Přemožitelka Krejčíkové slaví životní triumf

Španělka Paula Badosaová a britský tenista Cameron Norrie se na turnaji v Indian Wells dočkali životních triumfů. Šestadvacetiletý Norrie porazil ve finále Nikoloze Basilašviliho z Gruzie 3:6, 6:4, 6:1 a poprvé ovládl akci ATP Tour kategorie Masters. O tři roky mladší Badosaová udolala na závěr turnaje přezdívaného pátý grandslam Bělorusku Viktorii Azarenkovou 7:6, 2:6 a 7:6. Ve světovém žebříčku si polepšila na 13. místo, Norrie je patnáctý.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Španělka Paula Badosaová udolala ve finále v Indian Wells Viktorii AzarenkovouVideo: sntv

 
Článek

Badosaová je první španělskou vítězkou prestižního turnaje v Kalifornii. Dvaatřicetiletá Azarenková ho naopak mohla vyhrát už potřetí, což by se jí povedlo jako první tenistce. Ale více než tříhodinovou bitvu bývalá světová jednička k výhře nedotáhla. Chyběly jí dva míčky.

"Pamatuji si, když mi bylo čtrnáct patnáct, jak jsem tě sledovala. A říkala jsem svému kouči: 'Jednoho dne, doufám, budu moci hrát jako ona'," řekla dojatá Badosaová, která ve čtvrtém kole porazila pátou hráčku světa Barboru Krejčíkovou.

Foto: John McCoy, ČTK/AP

Paula Badosaová po finálové výhře v Indian Wells.

Navíc má naději, že se dostane na Turnaj mistryň. Aktuálně jí patří osmá příčka. Krejčíková a Karolína Plíšková již patří mezi čtveřici kvalifikovaných hráček. "První věc, kterou jsem se za poslední týden naučila, je, že nic není nemožné. Když bojujete, tvrdě pracujete a sníte, tak můžete dosáhnout čehokoli," dodala Badosaová.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Paula Badosaová líbá trofej pro vítězku prestižního turnaje v Indian Wells.

Už před finálovým duelem mužů bylo jasné, že turnaj v Indian Wells bude mít poprvé od roku 2010 vítěze mimo nejlepší pětadvacítku žebříčku. Norrie byl těsně za ní, v dnešním novém pořadí vyletěl o 11 míst a je patnáctým tenistou světa. Využil absence několika hvězd i brzkého vyřazení favoritů.

"Byl to takový malý zázrak, že všichni nejlepší kluci prohráli. Když jsem se podíval na čtyři semifinalisty, říkal si, že je to skvělá příležitost," uvedl první britský vítěz v Indian Wells. Dokázal to, co se nepovedlo jeho slavným krajanům: Andy Murray, Tim Henman ani Greg Rusedski totiž finále pokaždé prohráli.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Brit Cameron Norrie vyhrál v Indian Wells poprvé turnaj kategorie MastersVideo: sntv

Norrie hrál finálový duel posedmé v kariéře, dosud uspěl jen jednou letos v červenci v Los Cabos v Mexiku. Po životním úspěchu má nyní šanci kvalifikovat se na Turnaj mistrů v Turíně, v pořadí sezony je desátý.

V Indian Wells získali nečekaní šampioni Norrie i Badosaová prémii 1,2 milionu dolarů.

INDIAN WELLS (tvrdý povrch):
Muži (dotace 8 359 455 dolarů):
Dvouhra - finále:
Norrie (21-Brit.) - Basilašvili (29-Gruz.) 3:6, 6:4, 6:1.
Ženy (dotace 8 150 470 dolarů):
Dvouhra - finále:
Badosaová (21-Šp.) - Azarenková (27-Běl.) 7:6 (7:5), 2:6, 7:6 (7:2).

Reklama

  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240424T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240424T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík