Hlavní obsah

Siegemundová - Siniaková 7:5, 6:1Siniaková na první titul nedosáhla. Ve finále v Bastadu podlehla Siegemundové

Aktualizováno

Česká tenistka Kateřina Siniaková na svůj první titul na okruhu WTA nedosáhla. Ve finále turnaje v Bastadu podlehla Němce Lauře Siegemundové 5:7, 1:6. Siniaková držela se soupeřkou krok jen v prvním setu do stavu 5:5, kdy přišla o podání. Druhá sada už poté byla jasnou záležitostí osmadvacetileté Němky a česká hráčka duel zakončila dvojchybou.

Foto: Adam Ihse, ČTK/AP

Česká tenistka Kateřina Siniaková ve finále v Bastadu.

Článek

Siniaková do svého prvního finále mezi elitou prošla až z kvalifikace a ve Švédsku mimo jiné vyřadila turnajovou dvojku Saru Erraniovou z Itálie. Dvacetiletá 92. hráčka světa také prohrála první finále ve dvouhře v kariéře, když si na nižším okruhu ITF zahrála o titul sedmkrát a vždy úspěšně.

"Byl to pro mě skvělý týden a jsem moc šťastná, že jsem si tu zahrála finále," citoval Siniakovou web tenisportal.cz. "Nebyl to úplně můj den, ale Laura hrála velmi dobře," dodala rodačka z Hradce Králové, která si v novém světovém žebříčku polepší z 92. na 79. místo. Jejím maximem je 65. pozice.

Venus Williamsová sahá po jubilejním triumfu

Americká tenistka Venus Williamsová může dnes ve Stanfordu získat jubilejní 50. turnajový titul ve dvouhře. Šestatřicetiletá Američanka vyřadila v sobotu krajanku Alison Riskeovou 6:1, 7:6 a ve finále ji čeká Britka Johanna Kontaová, která si finálový duel užije poprvé v kariéře.

"Je za tím hodně práce, ale i legrace a také mě inspirovaly soupeřky, s s nimiž jsem hrála. Jsem nadšená z takových zápasů, moc se na další finále těším," řekla nejvýše nasazená Williamsová, která se v pondělním novém světovém žebříčku posune ze sedmé příčky na šestou.

Turnaje Bank of the West Classic ve Stanfordu se Venus Williamsová účastní podesáté, ve finále je poosmé. Tituly už má z let 2000 a 2002. Kontaová v semifinále vyřadila druhou nasazenou Slovenku Dominiku Cibulkovou 6:4, 6:2.

Sedmatřicetiletý Karlovič je po týdnu opět ve finále

Sedmatřicetiletý Ivo Karlovič je po týdnu opět ve finále turnaje ATP. Chorvatský tenista s dělovým servisem, měřící 211 centimetrů, minulou neděli získal titul na trávě v Newportu a nyní je blízko dalšímu ve Washingtonu na tvrdém povrchu. Stejně jako jeho finálový soupeř Francouz Gaël Monfils bude usilovat o první trofej z podniku ATP 500.

"Je fajn, když i v mém věku můžete dosahovat svých cílů," řekl Karlovič poté, co v semifinále vyřadil i díky 14 esům domácího Američana Steva Johnsona dvakrát 6:4.

Monfils porazil devatenáctiletého Němce Alexandera Zvereva 6:4, 6:0 a při návratu na turnaj ve Washingtonu po pěti letech je opět ve finále. V roce 2011 mu trofej sebral Radek Štěpánek. S Karlovičem má Monfils bilanci 2:2, ale nehráli spolu už pět let.

Poražený semifinalista Zverev, nejmladší hráč v elitní padesátce žebříčku, přiznal, že měl v sobotu zdravotní problémy. "Zvracel jsem a byl dehydratovaný. Asi jsem něco špatného snědl. Není to tak, že bych se nesnažil," řekl.

Ženské finále na společném turnaji obstarají domácí Lauren Davisová a Belgičanka Yanina Wickmayerová, jež už v sobotu získala deblovou trofej.

Španěl López získal v Gstaadu první titul na antuce

Španělský tenista Feliciano López se po dvou letech dočkal turnajového titulu. Ve švýcarském horském městě Gstaad získal po finálové výhře nad Nizozemcem Robinem Haasem 6:4, 7:5 celkově pátý triumf v kariéře a první na antuce.

Čtyřiatřicetiletý López byl na turnaji v Gstaadu nejvýše nasazeným hráčem a cestu za trofejí zahájil vítězstvím nad Janem Mertlem. Finále si na tomto podniku zahrál i před deseti lety.

Z dosavadních čtyř titulů měl 21. hráč světového žebříčku po dvou na trávě a na tvrdém povrchu.

Fognini vyhrál turnaj v Umagu, ve finále zdolal Martina

Italský tenista Fabio Fognini vyhrál turnaj v Umagu. Ve finále porazil slovenského protivníka Andreje Martina 6:4, 6:1 a získal čtvrtý titul, stejně jako ve všech předchozích případech na antuce.

Devětadvacetiletý Ital byl jakožto čtvrtý nasazený favoritem, Martinovi totiž ve světovém žebříčku patří až 124. místo a finále na okruhu ATP ještě nikdy nehrál. Úvodní set rozhodl Fognini brejkem v desáté hře, druhé sadě naopak od začátku vévodil a za 68 minut zápas ukončil.

V Umagu hrál Fognini finále i před třemi lety, tehdy však ztroskotal na Tommym Robredovi ze Španělska.

Umag (antuka, dotace 520 070 eur):
Dvouhra - finále:
Fognini (4-It.) - Martin (SR) 6:4, 6:1.
Bastad (antuka, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Siegemundová (6-Něm.) - Siniaková (ČR) 7:5, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Mituová, Rosolská (Rum./Pol.) - Kerkhoveová, Marozavová (Niz./Běl.) 6:3, 7:5.
Stanford
(tvrdý povrch, dotace 753 000 dolarů)
Dvouhra - semifinále:
V. Williamsová (1-USA) - Riskeová (USA) 6:1, 7:6 (7:2)
Kontaová (3-Brit.) - Cibulková (2-SR) 6:4, 6:2
Čtyřhra - semifinále:
Atawová, Spearsová (2-USA) - Peschkeová, Grönefeldová (4-ČR/Něm.) 6:3, 7:6 (10:8)
Washington (tvrdý povrch):
Muži (dotace 1 877 705 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Monfils (2-Fr.) - A. Zverev 7-Něm.) 6:4, 6:0
Ženy (dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Wickmayerová (7-Belg.) - Putincevová (6-Kaz.) 6:4, 6:2
Davisová - Pegulaová (obě USA) 6:2, 6:3
Čtyřhra - finále:
Niculescuová, Wickmayerová (Rum./Belg.) - Aojamaová, Ozakiová (Jap.) 6:4, 6:3
Gstaad (antuka, dotace 520 070 eur)
Dvouhra - finále:
F. López (1-Šp.) - Haase (Niz.) 6:4, 7:5.
Čtyřhra - finále:
Peralta, Zeballos (4-Chile/Arg.) - Pavič, Venus (1-Chorv./N. Zél.) 7:6 (7:2), 6:2

Reklama

Související témata: