Hlavní obsah

Sinner - Dimitrov 6:3, 6:1Sinner ve finále v Miami porazil Dimitrova a bude novou světovou dvojkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský tenista Jannik Sinner vyhrál turnaj série Masters v Miami. Ve finále porazil 6:3, 6:1 Bulhara Grigora Dimitrova a po zisku třetího letošního titulu se poprvé posune na druhé místo světového žebříčku.

Foto: Lynne Sladky, ČTK/AP

Italský tenista Jannik Sinner opanoval Miami Open a stane se novou světovou dvojkou

Článek

První sadu Sinner rozhodl brejkem na 3:2, ve druhé měl od začátku jasně navrch. Vylepšil si bilanci v probíhající sezoně na 22 výher proti jediné porážce, kterou mu v semifinále v Indian Wells připravil Carlos Alcaraz. Právě španělského mladíka Sinner vystřídá na druhém místě pořadí ATP.

Dvaadvacetiletý Sinner si připsal druhý triumf na Masters v kariéře a v Miami se titulu dočkal na třetí pokus. V roce 2021 nestačil ve finále na Huberta Hurkacze z Polska, loni prohrál s Daniilem Medveděvem z Ruska.

Dvaatřicetiletý Dimitrov, který ve čtvrtfinále vyřadil turnajovou jedničku Alcaraze, sice na druhý letošní titul nedosáhl, ale v novém vydání žebříčku ATP se někdejší třetí hráč světa poprvé od roku 2018 podívá do nejlepší desítky.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):
Muži (dotace 10,404.205 dolarů):
Dvouhra - finále:
Sinner (2-It.) - Dimitrov (11-Bulh.) 6:3, 6:1.
Ženy (dotace 8,770.480 dolarů):
Čtyřhra - finále:
Keninová, Matteková-Sandsová (USA) - Dabrowská, Routliffeová (2-Kan./N. Zél.) 4:6, 7:6 (7:5), 11:9.

Reklama