Hlavní obsah

Skvělé zprávy. Legendární tenistka Chris Evertová překonala rakovinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrých zpráv není nikdy dost, zvlášť v dnešní době. Tenisové fanoušky v lednu zasáhla zpráva, že osmnáctinásobná grandslamová šampionka Chris Evertová bojuje s rakovinou vaječníků. Tento týden však Evertová své příznivce potěšila informací, že má za sebou poslední dávku chemoterapie a lékaři jí dávají velké šance na to, že se zákeřná nemoc u ní nevrátí.

Foto: @miles_commodore, Twitter

Chris Evertová (vpravo) na archivním snímku s Martinou Navrátilovou.

Článek

Bývalá velká soupeřka Martiny Navrátilové se se svými příznivci na Twitteru podělila s radostnou zprávou. Po pěti měsících má za sebou šestou a poslední dávku chemoterapie. „Jsem z toho trošku mimo (z léků), ale cítím úlevu, že jsem dokončila svých šest chemoterapií," napsala Evertová k videu, které sdílela.

Je na něm zachycena s lékařským personálem, který jí předává symbolický diplom, který jí bude připomínat, že to nejtěžší má už za sebou. Bývalá tenistka, která s Navrátilovou vybojovala dva grandslamové tituly ve čtyřhře, ještě byla vyzvána, ať zazvoní na zvonkohru a uzavře tak nepříjemnou kapitolu svého života.

„Miluji vás a děkuji vám moc. Doufám, že už se neuvidíme," řekla sedmašedesátiletá Evertová s úsměvem. S rakovinou vaječníků se potýkala i její mladší sestra Jeanne, která nemoci před dvěma lety v 62 letech podlehla. U Chris se na nemoc ale přišlo včas a lékaři jí tak dávají více jak devadesátiprocentní šanci na to, že už se nevrátí.

Reklama

Související témata: