Hlavní obsah

Slováci nastoupí ve finále Davisova poháru s osvědčenou čtveřicí

BRATISLAVA

Očekávané kvarteto Dominik Hrbatý, Karol Beck, Michal Mertiňák a Karol Kučera nominoval kapitán slovenských tenistů Miloslav Mečíř na finále Davisova poháru. Slováci nastoupí v duelu o "Salátovou mísu" proti Chorvatsku v Bratislavě od 2. do 4. prosince. Slovenští hráči již začali přípravu na utkání a sžívají se s tvrdým povrchem.

Článek

"Od minulého pondělka trénují Kučera a Beck. O týden později se přidal Hrbatý," citoval dnes Mečíře deník Pravda. Mertiňák hraje turnaj v Průhonicích a přijede až koncem týdne. V roli sparingpartnerů působí mladíci Lukáš Lacko a Kamil Čapkovič.

Slovenská jednička Hrbatý, devatenáctý hráč žebříčku pro nasazování do turnajů ATP, si minulý týden odpočinul. "Absolvoval léčebné kúry v Piešťanech, koncem týdne měl kondiční přípravu a teď už je druhý den na kurtu," řekl Mečíř. Do pohody se podle jeho slov dostává Kučera, který po finále ukončí kariéru.

Pohár bude vystaven od čtvrtka

Pohár pro vítěze se poprvé v historii na Slovensku objeví ve čtvrtek 24. listopadu. Od středy 30. listopadu bude vystaven na Primaciálním náměstí v Bratislavě. "Bude na Slovensku zatím na deset dnů a chceme být optimisty, že nám tady zůstane celý příští rok," věřil sekretář Slovenského tenisového svazu Igor Moška, že tenisté dokážou ve finále nad Chorvatskem zvítězit.

Trofej pro vítěze Davisova poháru bude střežena jako oko v hlavě čtyřiadvacet hodin denně. "Pohár je pojištěný na čtyři sta tisíc dolarů," řekl Moška. Ve čtvrtek 1. prosince bude z poháru na Bratislavském hradě rozlosováno pořadí zápasů.

Chorvati přivezou i Ivaniševiče

Chorvati přijedou do Bratislavy v sobotu 26. listopadu a o den později chtějí poprvé trénovat. V utkání je povede Ivan Ljubičič, který má na podzim skvělou formu a hrál i na Turnaji mistrů v Šanghaji. Spolu s ním dorazí Mario Ančič a Ivo Karlovič. "Jsou na tom výkonnostně i žebříčkově o něco lépe než naši, ale důležité bude, co se bude dít na kurtu. Věříme, že budeme připraveni, aby to byl pěkný zápas," uvedl slovenský kapitán.

Čtvrtým mužem výběru kapitána Nikiho Piliče je wimbledonský vítěz Goran Ivaniševič, který loni ukončil kariéru a hraje pouze veteránské turnaje. "Vím, že vyhrál poslední dva veteránské turnaje a naposledy porazil Johna McEnroea. Uvidíme," řekl Mečíř, který ve své kariéře jednou krále es Ivaniševiče porazil.

Nominace:
Slovensko:
Hrbatý (19. v žebříčku pro nasazování do turnajů ATP/20. v Champions Race), Beck (57./57.), Mertiňák (165./139.), Kučera (295./144). Kapitán: Mečíř.
Chorvatsko:
Ljubičič (9./9.), Ančič (22./22.), Karlovič (72./62.), Ivaniševič (2. v roce 1994/ukončil kariéru v roce 2004). Kapitán: Pilič.

Reklama