Hlavní obsah

Slzy ukryté v ručníku. S tou bolestí už nechci hrát, smutnil hvězdný Alcaraz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobře věděl, jak těžký duel ho na madridské antuce čeká. O to více chtěl před domácími fanoušky uspět. Nepovedlo se. Carlos Alcaraz podlehl ve čtvrtfinálové bitvě Andreji Rubljovovi po setech 6:4, 3:6, 2:6 a slzy schované do ručníku jasně ukazovaly, jak ho porážka se světovou osmičkou bolí. Možná mnohem více než samotné vyřazení, však jde o pokračující a opakující se zdravotní problémy, které ovlivnily i jeho bitvu s ruským soupeřem.

Foto: Susana Vera, Reuters

Carlos Alcaraz na semifinále v Madridu nedosáhl.

Článek

Sinner, Djokovič, nebo snad Medveděv? Největším soupeřem nejmladší světové jedničky v historii je především její zdraví, které jí už několikrát udělalo pořádný škrt přes rozpočet. Na madridský turnaj, jehož poslední dva ročníky Alcaraz ovládl, se vrátil po měsíční pauze, kdy léčil problémy s předloktím. A zdaleka se nejednalo o první trable, které mladého tenistu během krátké kariéry potkaly.

V souboji s o šest let starším Rusem zvládl Alcaraz, hnán plnými tribunami, první set, v dalších již ale kraloval precizní Rubljov. Rodák z Moskvy přitom v posledních měsících nezažíval zrovna povedené období, když vypadl čtyřikrát za sebou v prvním kole. Dvakrát se na tom podíleli i Češi Jiří Lehečka v Indian Wells a Tomáš Macháč v Miami.

Na madridské oranžové drti se však Rubljov rozjel, postupně si poradil se třemi soupeři, tím čtvrtým se stala právě světová trojka Carlos Alcaraz. „Hrál skvěle, fantasticky podával. Dal mi jen málo příležitostí, abych mohl se zápasem něco udělat. Nedokázal jsem ho dostat pod tlak, on naopak hrál údery ve výborných pozicích, bylo strašně obtížné s tím něco dělat,“ vysekl svému soupeři poklonu Španěl.

Po posledním míči utkání však rodák z El Palmar neudržel slzy, které však byly důsledkem především zdravotních problémů, kvůli kterým musel vynechat antukové podniky v Monte Carlu a Barceloně. „Pokaždé, když se snažím zahrát forhend, myslím na to předloktí a to není dobře. Chci hrát v Římě, ale ne s tou bolestí, ne s myšlenkami na předloktí,“ říkal smutný Alcaraz.

Na dvojnásobném grandslamovém šampionovi se podle jeho slov podepsala i téměř tříhodinová bitva z osmifinále se Struffem. „Na konci třetího setu už to bylo znát, nemohl jsem hrát forhend s plnou intenzitou. Ale doufám, že v Římě už budu v pořádku,“ věří šampion.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.