Hlavní obsah

Štěpánek je v Tokiu už v semifinále, Nieminen nenastoupil

TOKIO

Tenista Radek Štěpánek postoupil bez boje do semifinále turnaje v Tokiu. Jeho soupeř Jarkko Nieminen do utkání kvůli horečce nenastoupil. Jednatřicetiletý český daviscupový reprezentant si zahraje v letošní sezoně semifinále podruhé, hned na úvod roku se v Brisbane dostal až do finále.

Foto: Yuriko Nakao, Reuters

Tenista Radek Štěpánek na turnaji v Tokiu

Článek

Nieminen musel vzdát už středeční čtyřhru a jeho stav se nezlepšil natolik, aby mohl nastoupit do dvouhry. "Nebudu riskovat své zdraví. Na turnaji se mi dařilo a je to velká škoda. Zůstanu tady, dokud se nebudu cítit lépe, pak odletím domů," uvedl finský tenista ve svém blogu.

V japonské metropoli odehrál Štěpánek zajím jediné kompletní utkání, když v prvním kole vyřadil Alejandra Fallu z Kolumbie. Ve druhém kole mu ve třetím setu vzdal Švýcar Marco Chiudinelli.

Štěpánek se v sobotním semifinále utká s Francouzem Gaelem Monfilsem, jenž vyřadil turnajovou dvojku Andyho Roddicka z USA 7:6, 4:6 a 7:6. Vzájemná bilance 3:2 na zápasy hovoří ve prospěch Monfilse, poslední duel v semifinále v Brisbane ale vyhrál Štěpánek.

Wozniacká nezaváhala ani proti bývalé jedničce Ivanovičové

Dánská tenistka Caroline Wozniacká, která se stane v pondělí novou světovou jedničkou, prošla na turnaji v Pekingu do semifinále. Po čtvrtečním triumfu nad Petrou Kvitovou dnes zdolala i bývalou světovou jedničku Anu Ivanovičovou ze Srbska 7:6 a 6:4.

Ivanovičová se v posledních týdnech dostává do své někdejší formy a její tvrdé údery na Wozniackou často platily. Na počátku druhé sady se však dvacetiletá Dánka dostala do výraznějšího vedení, a přestože Ivanovičová dokázala snížit z 1:5 na 4:5, do dalšího kola štědře dotovaného podniku nepostoupila.

K radosti domácích diváků je v semifinále i Li Na, která vyřadila lotyšskou kvalifikantku Anastasiji Sevastovovou.

Tenisový turnaj mužů v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 1,100 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Štěpánek (ČR) - Nieminen (Fin.) bez boje, Monfils (5-Fr.) - Roddick (2-USA) 7:6 (7:5), 4:6, 7:6 (8:6), Nadal (1-Šp.) - Tursunov (Rus.) 6:4, 6:1, Troicki (Srb.) - García-López (Šp.) 6:2, 3:6, 6:4.
Semifinálové dvojice: Nadal - Troicki, Štěpánek - Monfils.
Tenisový turnaj v Pekingu (tvrdý povrch):
Muži (dotace 2,1 miliónu dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (1-Srb.) - Simon (Fr.) 6:3, 6:2, Ferrer (8-Šp.) - Söderling (3-Švéd.) 6:2, 6:4, Isner (USA) - Davyděnko (4-Rus.) 7:6 (7:2), 6:4.
Ženy (dotace 4,5 miliónu dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Zvonarevová (2-Rus.) - Schiavoneová (5-It.) 6:0, 6:2, Wozniacká (1-Dán.) - Ivanovičová (Srb.) 7:6 (7:1), 6:4, Li Na (9-Čína) - Sevastovová (Lot.) 7:6 (8:6), 6:3.

Reklama

Související témata: