Hlavní obsah

Štěpánek prozradil, co řekl Tipsarevičovi u sítě

Radek Štěpánek prolomil mlčení. Po čtvrtfinálovém vítězném duelu Davis Cupu proti Srbsku se český reprezentant rozhodl objasnit aféru, která se dala do pohybu krátce po pátečním utkání s Janko Tipsarevičem. Srb totiž rodáka z Karviné nařkl z nadávek a ukazování prostředníčku. Ale Štěpánek celou situaci nyní osvětlil.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Radek Štěpánek během zápasu čtvrtfinále Davis Cupu proti Janko Tipsarevičovi ze Srbska.

Článek
Fotogalerie

Štěpánek, který ke konečnému výsledku 4:1 přispěl společně s Tomášem Berdychem vítězstvím v sobotní čtyřhře, předstoupil před kameru a natočil dvouminutový spot, který uveřejnila facebooková stránka Českého daviscupového týmu.

„To, co se rozjelo po pátečním zápase s Jankem (Tipsarevičem) mě velice mrzí. Byla v tom spousta emocí. Ale musím dementovat, co Janko prezentoval, že jsem mu řekl," poukazoval Štěpánek na Tipsarevičovu stížnost ohledně vztyčeného prostředníčku a slovního ataku u sítě, když si bezprostředně po zápase oba aktéři podávali ruce.

„Vyjádřil jsem se pouze k tomu, že nebylo potřeba, aby šidil," vysvětluje Štěpánek, který se již v pátek nechal slyšet, že se mu nelíbilo, když Srb mazal otisky dopadu míčku ještě před tím, než je zkontroloval umpirový rozhodčí a také radostné gesto Tipsareviče po očividném dvojdopadu balónku, který však sudí mylně posoudil a bod připsal Štěpánkovu soupeři.

Tipsarevič špatně slyšel, co mu Štěpánek říká

„Ta slova v angličtině zní ´You don´t need to cheat´ a jestli si to spojil s tím slovem, tak je to bohužel špatně," pokračoval český daviscupový reprezentant. Tipsarevič si stěžoval na to, že mu Štěpánek sprostě nadával a přirovnával ho k ženskému přirození, což má v angličtině podobné možné znění - jedná se o slovní spojení „Fucking sheath".

Štěpánek popírá i to, že by na něj ukazoval prostředníček při podávání rukou u sítě, jak celou záležitost prezentoval Tipsarevič. „Normálně jsem mu podal ruku, a jestli jsem měl při podání ruky prsty v takové poloze, v jaké jsem ho měl, nebyl to určitě úmysl," ubezpečuje Štěpánek. „Myslím si, že když se tohle dělá, dělá se to úplně jiným způsobem. Určitě v tom nebyl úmysl ho urazit. Mrzí mě, co se stalo," dodal.

Tipsarevič po prohře s Berdychem vyzdvihl nejenom férové chování diváků, ale i chování české týmové jedničky. Při zmínce o Štěpánkovi však prohlásil, že už se s ním nebude nikdy bavit. Štěpánek však doufá v opak. „Až veškeré emoce opadnou, tak za Jankem zajdu, abysme si tohle vyříkali a vše mezi sebou uvedli na správnou míru," řekl Štěpánek.

Reklama