Hlavní obsah

Štěpánka čeká ve čtvrtfinále v San Jose soupeř z Tchaj-wanu

SAN JOSE/ROTTERDAM/BUENOS AIRES

Soupeřem českého tenisty Radka Štěpánka ve čtvrtfinále turnaje v San Jose bude Lu Yen-hsun z Tchaj-wanu, který ve čtvrtek porazil dvakrát 6:4 Američana Wayna Odesnika. Se čtyřiadvacetiletým rodákem z Tchaj-peje, kterému patří ve světovém žebříčku 115. místo, se Štěpánek utká podruhé v kariéře. V roce 2004 ho na trávě v londýnském Queen's Clubu zdolal ve dvou setech.

Článek

Soutěž s dotací 436 tisíc dolarů ve čtvrtek opustil třetí nasazený Němec Tommy Haas, jenž prohrál s americkým dlouhánem Johnem Isnerem. Dvaadvacetiletý hráč vysoký 205 centimetrů si pomohl k výhře 22 esy. V tie-breaku druhého setu měl blízko k vítězství favorizovaný Němec, ale neproměnil tři mečboly a ve třetí sadě podlehl 3:6.

Hlavní favorit SAP Open Andy Roddick ukončil úspěšné tažení okruhem ATP Japonce Keie Nišikoriho, který minulý týden senzačně vyhrál turnaj v Delray Beach.

Posledním čtvrtfinalistou tenisového turnaje v Rotterdamu se stal Švéd Robin Söderling, jenž v nočním utkání zdolal Španěla Fernanda Verdaska 6:4 a 6:1. Jeho příštím soupeřem bude Ital Andreas Seppi, překvapivý přemožitel nejvýše nasazeného Španěla Rafaela Nadala. Tenisté v Rotterdamu hrají o podíly z dotace 824 tisíc eur.

Čtyři argentinští tenisté si zahrají ve čtvrtfinále domácího turnaje v Buenos Aires. Jako poslední ve čtvrtek postoupili mezi nejlepší osmičku antukového podniku s dotací 466 tisíc dolarů José Acasuso a Agustin Calleri, kteří se mohou potkat v semifinále. Druhou čistě argentinskou semifinálovou dvojici mohou vytvořit v případě úspěchu v nadcházejícím utkání nejvýše nasazený David Nalbandian a Juan Ignacio Chela.

SAN JOSE:
Dvouhra - 2. kolo:
Roddick (1-USA) - Nišikori (Jap.) 6:2, 6:4, Blake (2-USA) - Levine (USA) 6:3, 6:4, Isner (USA) - Haas (3-Něm.) 4:6, 7:6 (8:6), 6:3, Lu Yen-hsun (Tchaj.) - Odesnik (USA) 6:4, 6:4, Fish (USA) - Gremelmayr (Něm.) 6:7 (4:7), 6:3, 6:3.
ROTTERDAM:
Dvouhra - 2. kolo:
Söderling (Švéd.) - Verdasco (Šp.) 6:4, 6:1.
BUENOS AIRES:
Dvouhra - 2. kolo:
Acasuso (Arg.) - Gimeno-Traver (Šp.) 6:3, 6:4, Calleri (Arg.) - Horna (Peru) 3:6, 6:2, 6:2.

Reklama

Související témata: