Hlavní obsah

Strýcová - Garciaová 6:2, 3:6, 6:3Strýcová si v Dubaji zahraje o trofej! Dařilo se i Berdychovi

Aktualizováno

Fedcupová vítězka Barbora Strýcová si po roce a půl zahraje o trofej na štědře dotovaném turnaji WTA v Dubaji. Devětadvacetiletá plzeňská rodačka v pátečním semifinále zdolala Francouzku Caroline Garciaovou za dvě a čtvrt hodiny 6:2, 3:6, 6:3. Její poslední soupeřkou bude Sara Erraniová z Itálie, která porazila Ukrajinku Elinu Svitolinovou dvakrát 6:4. Tomáš Berdych porazil na halovém turnaji v Marseille Belgičana Davida Goffina 6:3 a 6:4 a postoupil do semifinále.

Foto: Profimedia.cz

Česká tenistka Barbora Strýcová se raduje z postupu do finále turnaje v Dubaji. V semifinále porazila ve třech setech Caroline Garciaovou z Francie.

Článek
Fotogalerie

"Je skvělé, že jsem ve finále, nemůžu tomu ani uvěřit," řekla Strýcová na tiskové konferenci.

Strýcová, jež ve čtvrtfinále porazila bývalou světovou jedničku Anu Ivanovičovou ze Srbska, prvnímu setu dominovala. "Skvěle jsem cítila míč a hrála bez chyb," řekla. Ve druhém už svěřenkyně kouče Tomáše Krupy vedla 2:0, ale pak přišla o čtyři hry v řadě i o sadu. "Trošku jsem zvadla a potřebovala se zase nabudit," řekla.

V rozhodujícím třetím setu si hráčky na úvod vyměnily servis a rozhodující brejk získala Strýcová v osmé hře. Při svém podání pak odvrátila za stavu 15:40 dva brejkboly. "Řekla jsem si: 'Jdi to toho, protože nemáš co ztratit. Dej eso!'" prozradila a jak řekla, tak udělala. Na závěr trefila dvě esa po sobě, svá jediná dvě v utkání. "Nejsem moc vysoká a dát dvě esa po sobě je skvělé. Mám z toho radost."

Přidá v Dubaji svůj druhý titul?

Strýcová si zahraje šesté finále v kariéře, přičemž z titulu se radovala jen jednou v kanadském Québec City v roce 2011. Vylepšit bilanci se zkusí proti Erraniové, kterou zatím porazila jen jednou ze šesti zápasů a naposledy s ní prohrála loni na trávě v Eastbourne. "Ze dvou mečbolů, takže jí mám co vracet. Těším se, je to finále a zkusím si ten zápas užít," řekla Strýcová.

Erraniová, aktuálně 22. v žebříčku, si v Dubaji zahraje finále podruhé, před třemi lety v něm nestačila na Petru Kvitovou. "Byly to strašně dlouhé výměny, každý bod byl hrozný boj," řekla Erraniová o duelu se Svitolinovou. V sobotu bude útočit na devátou singlovou trofej v kariéře, dalších 25 má ze čtyřhry.

Berdycha čeká Kyrgios

Tomáš Berdych porazil v Marseille Belgičana Davida Goffina 6:3 a 6:4 a postoupil do semifinále. V sobotním duelu o finále se utká s Australanem Nickem Kyrgiosem.

Druhý nasazený Berdych sice ztratil ve třetí hře souboje s Goffinem servis, ale od té doby byl na podání suverénní. Sám naopak získal brejk třikrát a za hodinu a čtvrt se po vítězném bekhendu po lajně radoval z postupu.

S Kyrgiosem se Berdych střetne podruhé v kariéře. Poprvé se utkali na letošním Australian Open a český hráč uspěl ve čtyřech setech. "V Melbourne to bylo náročné. Musím se o něco zlepšit a soustředit se, abych prošel dál," řekl Berdych.

Český hráč je podruhé v sezóně v semifinále, poprvé se mu to povedlo v jeho úvodním turnaji roku v Dauhá. V Marseille bude nyní usilovat o druhou finálovou účast, o titul si zde zahrál před třemi lety.

Tenisový turnaj žen v Dubaji (tvrdý povrch, dotace dva milióny dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Strýcová (ČR) - Garciaová (Fr.) 6:2, 3:6, 6:3
Erraniová (It.) - Svitolinová (Ukr.) 6:4, 6:4
Tenisový turnaj mužů v Delray Beach (tvrdý povrch, dotace 576 900 dolarů):
Dvouhra, 2. kolo:
Del Potro (Arg.) - Smith (Austr.) 6:4, 6:4
Querrey - Krajicek (oba USA) 6:4, 6:3
Dvouhra - čtvrtfinále:
Dimitrov (4-Bulh.) - Mannarino (8-Fr.) 6:4, 7:5
Ram (USA) - Becker (Něm.) 3:6, 6:4, 6:3
Tenisový turnaj mužů a žen v Riu de Janeiro (antuka):
Muži (dotace 1 471 315 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Cuevas (Urug.) - Monteiro (Braz.) 7:6 (7:5), 6:3
Dvouhra - čtvrtfinále:
Pella (Arg.) - Gimeno (Šp.) 5:7, 6:1, 7:5
Ženy (dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Martičová (Chorv.) - Arruabarrenaová (6-Šp.) 6:4, 5:7, 7:5
Schiavoneová (It.) - Burgerová (Niz.) 3:6, 7:6 (8:6), 6:3.
Tenisový turnaj mužů v Marseille (tvrdý povrch, dotace 665 910 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (2-ČR) - Goffin (6-Belg.) 6:3, 6:4
Čilič (4-Chorv.) - Kuzněcov (Rus.) 6:3, 6:4
Kyrgios (Austr.) - Gasquet (3-Fr.) 6:0, 6:4
Paire (8-Fr.) - Wawrinka (1-Švýc.) 6:4, 1:6, 7:5

Reklama

Související témata: