Hlavní obsah

Bartyová - Svitolinová 6:3, 6:3Světová jednička Bartyová je po výhře nad Svitolinovou opět ve finále v Miami

Aktualizováno

Světová tenisová jednička Ashleigh Bartyová si znovu zahraje o titul v Miami. Vítězka z roku 2019, kdy se turnaj hrál naposledy před zrušením loňského ročníku kvůli koronaviru, porazila v semifinále 6:3, 6:3 nasazenou pětku Elinu Svitolinovou z Ukrajiny. Soupeřkou Bartyové bude ve finále Bianca Andreescuová. Kanadská tenistka porazila 7:6, 3:6, 7:6 Řekyni Marii Sakkariovou v utkání, jež skončilo v 1:35 v noci místního času.

Foto: Marta Lavandier, ČTK/AP

Australanka Ashleigh Bartyová po postupu do finále v Miami.

Článek

Dvacetiletá Andreescuová si v sobotu zahraje první finále od triumfu na US Open 2019. Loňskou sezonu kvůli zranění a koronavirové pandemii vynechala. Se světovou jedničkou Bartyovou, která v semifinále vyřadila Ukrajinku Elinu Svitolinovou, se střetne poprvé v kariéře.

"Někdy si připadám jako chobotnice, když běhám ze strany na stranu, jako kdybych měla osm nohou. Občas ani nechápu, jak jsem se k těm úderům dostala. Ale to je ten můj bojovný duch, který v sobě mám, nikdy se nevzdávám," řekla Andreescuová.

Bartyová bude v sobotu usilovat o jubilejní desátý titul v kariéře, letos už vyhrála jeden z přípravných turnajů před Australian Open v Melbourne. O dva roky starší Svitolinovou, s níž prohrála prvních pět vzájemných duelů, porazila Australanka podruhé za sebou.

Foto: Lynne Sladky, ČTK/AP

Hubert Hurkacz z Polska během zápasu se Stefanosem Tsitsipasem v Miami.

mužské části turnaje skončila překvapivě úspěšná pouť Sebastiana Kordy, jenž ve svém prvním čtvrtfinále na turnaji kategorie Masters prohrál 5:7, 6:7 s nasazenou čtyřkou Andrejem Rubljovem z Ruska. "Byl to hodně pozitivní týden. Ukázal mi, že dokážu hrát vyrovnaně s nejlepšími tenisty," řekl syn bývalého českého tenisty Petra Kordy. V druhém setu dvacetiletého Američana zbrzdily potíže s levým stehnem, zranění by ale nemělo být vážné.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Hurkacz - TsitsipasVideo: sntv

Rubljov se v semifinále utká s Polákem Hubertem Hurkaczem, druhou dvojici tvoří Španěl Roberto Bautista a Ital Jannik Sinner. Ani jeden z nich zatím turnaj Masters nevyhrál. "Asi na mně bude největší tlak, protože jsem tu zbyl jako poslední z top 10. Teď už ale může zvítězit kdokoli, všichni hrají dobrý tenis," řekl Rubljov.

MIAMI:
Muži (dotace 4 299 205 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Rubljov (4-Rus.) - Korda (USA) 7:5, 7:6 (9:7
Hurkacz (26-Pol.) - Tsitsipas (2-Řec.) 2:6, 6:3, 6:4
Ženy (dotace 3 260 190 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Andreescuová (8-Kan.) - Sakkariová (23-Řec.) 7:6 (9:7), 3:6, 7:6 (7:4).
Bartyová (1-Austr.) - Svitolinová (5-Ukr.) 6:3, 6:3

Reklama

Související témata: