Hlavní obsah

Světová jednička po porážce od Krejčíkové nezvládala emoce. Po reakci fanoušků se rozbrečela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Napínavé drama nabídlo finále Agel Open v Ostravě, kde se po parádním obratu radovala z titulu Barbora Krejčíková. Na poraženou světovou jedničku Igu Swiatekovou, jíž přijely do vítkovické arény hlasitě podpořit zástupy polských fanoušků, dolehly po porážce 7:5, 6:7, 3:6 silné emoce, které se jí při závěrečné řeči nedařilo dostat pod kontrolu.

Barbora Krejčíková přehrála v Ostravě světovou jedničkuVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Swiateková před nedělní bitvou vyhrála deset titulových zápasů za sebou a finálová porážka je pro ni něco dlouho nepoznaného.

Spíše než nečekaná prohra na ni ale dolehla právě masivní podpora krajanů. Když si 21letá tenistka vzala na kurtu mikrofon k pozápasové řeči, třásl se jí hlas. Halou zněl pokřik „Iga, Iga," po němž se varšavské rodačce sevřelo hrdlo.

„Nevím, co říct ... Tohle je pro mě asi nejtěžší moment celého turnaje, abych něco ze sebe dostala. Na konci zápasu jsem brečela, asi to ode mě nebylo profesionální. Chtěla jsem vám poděkovat za to, co jste pro mě udělali. Atmosféra byla jedinečná. Přinutili jste mě bojovat až do konce. Děkuji vám za to," soukala ze sebe Swiateková, která svůj proslov často přerušovala, protože se nedokázala ubránit slzám.

Zároveň zdůrazňovala, že nejde o slzy smutku, ale naopak štěstí z toho, jak silnou atmosféru zažila.

Za mikrofonem přecházela z polštiny do angličtiny, v níž také pogratulovala své přemožitelce Krejčíkové.

Barbora Krejčíková po triumfu v OstravěVideo: O2 TV Sport

„Gratuluji, Barboro. Omlouvám se. Už bych měla vědět, jak dělat pozápasovou řeč. Jsi skvělá hráčka. Dlouho jsme tě v této sezoně neviděli a jsem ráda, že jsi zpět. Potřebujeme hráčky, jako jsi ty," pokračovala s omluvou, že v záplavě emocí na soupeřku téměř zapomněla.

„Cítím se nervózní. Zažít takovou atmosféru je pro mě splněný sen, i když jsem prohrála," uvedla.

Následně dodala, že všechny vyhrané peníze z Ostravy věnuje na dobročinné účely. „Zítra (v pondělí) je mezinárodní den duševního zdraví. Celou svoji odměnu, která by byla v případě vítězství větší, dám neziskovým organizacím v Polsku. Doufám, že pomůže něco změnit," dodala.

Ani finálová porážka nijak neohrozila její postavení suverénní světové jedničky. Na prvním místě má náskok více než 5500 bodů před druhou Uns Džábirovou.

Reklama

Související témata:
  Medveděv - Lehečka zítra 11 : 00
20240502T11 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka