Hlavní obsah

Svrčina a Macháč si to v Prostějově rozdají ve finále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domácí Dalibor Svrčina si na antukovém tenisovém challengeru v Prostějově po roce zopakuje finále. Postoupil do něj po třísetové bitvě se Slovákem Kleinem, kterého zdolal 6:3, 4:6, 6:4. O turnajový triumf si to zítra rozdá s krajanem Tomášem Macháčem, jenž ve dvou setech vyřadil Argentince Francisca Comesanu 6:4, 6:3.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Tomáš Macháč na turnaji v Prostějově

Článek

V duelu Svrčiny s Kleinem v každém setu rozhodl jeden brejk. Ten rozhodující uhrál prostějovský mladík až v závěrečné hře bez ztráty míčku.

„Jsem rád, že jsem zvládl tak náročný duel. Lukáš ve druhém a třetím setu hrál výborně. Důležité bylo, že jsem dobře podával. Počínal jsem si dobře i zezadu, ale on mi vůbec nedal šanci na returnu. Musel jsem si proto počkat až na poslední gam a věřil jsem, že v něm ho přece jen zlomím, což se podařilo," pochvaloval si Svrčina.

Slovák ho však, ač prohrál, výrazně předčil v počtu vítězných úderů. „Já zase podstatně méně chyboval. A právě jeho chyby v samém závěru rozhodly," věděl dvacetiletý tenista.

Nezlomil ho ani nezdar v šesté hře třetího setu, kdy měl dva brejky, ale promarnil je. „Na míče, co jsou už za mnou, přes emoce, které tam z frustrace hned jsou, se snažím co nejrychleji zapomenout a snažím se další balón vyhrát," podotkl.

Loni ve finále prohrál s Vítem Kopřivou. Letos by ho už rád vyhrál. „Půjdu do toho zase na sto procent a snad se to tentokrát povede," doufá.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Dalibor Svrčina na turnaji v Prostějově

Macháč si poradil s Argentincem

Snadnou cestu za postupem neměl ani Macháč. Klíčová chvíle přišla už v prvním setu, když prohrával 4:2. Nepříznivý stav však dokázal otočit, set vyhrál a poté i druhý.

„Taktiku jsem neměnil. Přišel jsem sice o servis, ztrácel dva gamy, ale hrál jsem dobře a tak k tomu nebyl důvod," konstatoval. „Nad výsledkem jsem nepřemýšlel, ani to nešlo, protože to byl obrovský boj. Jsem nadšený. Byl to oboustranně skvělý zápas. Užíval jsem si to," podotkl vzápětí.

O jeho vítězství podle něj rozhodlo, že zvládl lépe těžké momenty. „Hlavně vícekrát. Herně to bylo vyrovnané. Ani jeden z nás neměl výraznější slabinu," mínil.

Na finále se těší. „Bude to otevřené. Dalibor předvádí výborný tenis, podmínky jsou tady pro něj ideální, stejně jako pro mě, a tak čekám opět bitvu," dodal Macháč.

Challenger v Prostějově (antuka, dotace 118.000 eur):
Dvouhra - semifinále:
MACHÁČ (5-ČR) - Comesaňa (Arg.) 6:4, 6:3
SVRČINA (ČR) - Klein (6-SR) 6:3, 4:6, 6:4.
Čtyřhra - finále:
15:30 PAVLÁSEK, Behar (1-ČR/Urug.) - Bortolotti, Martos (3-It./Šp.)

Reklama

Související témata:
  6 : 1, 6 : 3 Vondroušová - Rogersová 6 : 1, 6 : 3 konec
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová
  Lehečka - Medjedovič dnes 11 : 00
20240427T11 : 00:00+0200
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka
Medjedovič
  Dimitrov - Menšík dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov
Menšík
  Macháč - Shelton dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Macháč vs. Shelton
Macháč vs. Shelton
Macháč
Shelton