Hlavní obsah

Šwiateková obhájila vítězství v Dauhá a má 12. titul v kariéře

Aktualizováno

Světová jednička Iga Šwiateková obhájila titul na turnaji v Dauhá. Polská tenistka, jež se v katarské metropoli dostala do finále poprvé v sezoně, porazila druhou nasazenou Jessicu Pegulaovou z USA hladce 6:3, 6:0 a získala dvanáctou trofej v kariéře.

Foto: Hussein Sayed, ČTK/AP

Světová tenisová jednička Iga Šwiateková obhájila titul na turnaji v Dauhá.

Článek

Šwiateková ztratila v Dauhá cestou za titulem jen pět gamů a ve všech třech zápasech, které odehrála, nadělila soupeřkám "kanára". Po volném losu na úvod rozdrtila ve 2. kole Danielle Collinsovou z USA 6:0, 6:1, ze čtvrtfinále prošla po odstoupení Švýcarky Belindy Bencicové bez boje a v semifinále přehrála Rusku Veroniku Kuděrmětovovou rovněž 6:0, 6:1.

V sobotu se poprvé na kurtu zdržela více než hodinu, ani tak ale nedala soupeřce šanci. První set získala za 38 minut, ve druhém Pegulaovou vyprovodila s nulou za 32 minut a oplatila jí porážku z úvodu sezony ze semifinále týmového United Cupu.

Američanka, jíž patří ve světovém žebříčku čtvrté místo v pořadí dvouhry i čtyřhry, nedotáhla v Dauhá útok na double. Deblový titul získala už v pátek společně s krajankou Coco Gauffovou, s níž tvořila první nasazený pár.

Ve finále v Rotterdamu se utká Sinner s Medveděvem

Italský tenista Jannik Sinner protáhl svou vítěznou sérii na okruhu ATP na sedm zápasů a týden po triumfu na turnaji v Montpellier postoupil do finále i v Rotterdamu. V duelu nenasazených hráčů v sobotu porazil domácího Tallona Griekspoora 7:5, 7:6 a o osmý titul kariéry si v neděli zahraje s bývalou světovou jedničkou Daniilem Medveděvem.

Šestý nasazený Rus se v letošní sezoně dostal do finále poprvé. Šampion US Open z roku 2021 v semifinále přehrál Bulhara Grigora Dimitrova hladce 6:1, 6:2 a proti jednadvacetiletému Sinnerovi bude usilovat o 16. titul kariéry.

Turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 780.637 dolarů)
Dvouhra - finále
Šwiateková (1-Pol.) - Pegulaová (2-USA) 6:3, 6:0
Turnaj mužů v Rotterdamu (tvrdý povrch, dotace 2,224.460 eur)
Dvouhra - semifinále
Medveděv (6-Rus.) - Dimitrov (Bulh.) 6:1, 6:2
Turnaj mužů v Buenos Aires (antuka, dotace 711.600 dolarů)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Alcaraz (1-Šp.) - Lajovič (Srb.) 6:4, 6:2
Varillas (Peru) - Musetti (3-It.) 6:4, 6:4
Zapata (Šp.) - F. Cerúndolo (5-Arg.) 6:3, 6:7 (4:7), 6:3
Semifinále:
Norrie (2-Brit.) - Varillas 7:6 (7:5), 6:4.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články