Hlavní obsah

Šwiateková porazila v Římě Sabalenkovou a zahraje si o pátý titul za sebou

Světová tenisová jednička Iga Šwiateková si po 27. výhře v řadě zahraje v Římě o pátý titul za sebou. Polská obhájkyně v dnešním semifinále porazila 6:2 a 6:1 Arynu Sabalenkovou z Běloruska.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Polka Iga Šwiateková.

Článek

V nedělním finále může dvacetiletá Polka navázat na triumfy z Dauhá, Indian Wells, Miami a Stuttgartu. Soupeřkou vítězky Roland Garros z roku 2020 bude bude Ons Džabúrová z Tuniska, nebo Ruska Darja Kasatkinová. Celkově může na WTA Tour triumfovat Šwiateková poosmé.

Šanci na deblový titul na římské antuce naopak ztratila Lucie Hradecká s indickou spoluhráčkou Saniou Mirzaovou. Druhé nasazené kanadsko-mexické dvojici Gabriela Dabrowská, Guiluana Olmosová podlehly v semifinále 1:6 a 2:6.

Šwiateková si s osmou hráčkou světa Sabalenkovou poradila bez větších problémů. Čtyřiadvacetiletou Bělorusku zdolala za hodinu a 16 minut a stejně jako před třemi týdny ve finále ve Stuttgartu jí nepovolila uhrát ani set.

Týden před Roland Garros rodačka z Varšavy vyrovnala sérii Američanky Sereny Williamsové, jež vyhrála 27 utkání v řadě na přelomu sezon 2014 a 2015.

"Na turnajích, kde hrajeme každý den, není čas slavit nebo nad tím přemýšlet. Ale pak na sebe budu určitě hrdá. Pořád překvapuju samu sebe, že to jde líp a líp. Mám pocit, že teď se dá věřit tomu, že žádné hranice neexistují," řekla Šwiateková.

Prvním finalistou mužské dvouhry je pátý hráč žebříčku Stefanos Tsitsipas. Řecký tenista přehrál světovou trojku Němce Alexandera Zvereva 4:6, 6:3 a 6:3. Večer se utkají Srb Novak Djokovič a Nor Casper Ruud.

Turnaj mužů a žen v Římě (antuka):
Ženy (dotace 2,527.250 eur):
Dvouhra - semifinále:
Šwiateková (1-Pol.) - Sabalenková (3-Běl.) 6:2, 6:1.
Čtyřhra - semifinále:
Dabrowská, Olmosová (2-Kan./Mex.) - Hradecká, Mirzaová (6-ČR/Indie) 6:1, 6:2.
Muži (dotace 5,415.410 eur):
Dvouhra - semifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Ruud (5-Nor.) 6:4, 6:3,
Tsitsipas (4-Řec.) - Zverev (2-Něm.) 4:6, 6:3, 6:3.

Reklama