Hlavní obsah

Šwiateková se odhlásila z berlínské přípravy na Wimbledon

Vítězka French Open a světová tenisová jednička Iga Šwiateková se odhlásila z turnaje v Berlíně, který je na programu v příštím týdnu jako další přípravná akce před Wimbledonem. Německým pořadatelům se jednadvacetiletá Polka omluvila kvůli potížím s ramenem.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Polka Iga Šwiateková ve finále Roland Garros.

Článek

"Cítím opakovaně problém v rameni a start v Berlíně musím vzdát. Je mi líto, že tam nemůžu hrát. Zaměřím se teď na zotavení, abych byla připravená na Wimbledon," uvedla v prohlášení Šwiateková, jež tím pádem bude startovat do travnatého grandslamu bez turnajové přípravy.

Šwiateková už bezprostředně po triumfu na pařížské antuce avizovala, že si chce dopřát pauzu. Na Roland Garros završila současná královna ženského tenisu sérii šesti vítězných turnajů, na okruhu WTA už neprohrála 35 zápasů za sebou.

Nejvýše žebříčkově postavenou hráčkou ve špičkově obsazeném startovním poli by nově měla být světová dvojka Anett Kontaveitová z Estonska, mezi přihlášenými byly i Karolíny Plíšková a Muchová. Na berlínské trávě se bude hrát od 11. do 19. června s dotací 757 000 dolarů. Wimbledon začne 27. června.

Reklama

Související témata: