Hlavní obsah

Tenisová hvězda se po dlouhých debatách nechala očkovat! Thiem chystá návrat

Nejlepší rakouský tenista Dominic Thiem po dlouhé pauze způsobené zdravotními potížemi hlásí comeback. Osmadvacetiletý šampion US Open z loňského roku již po problémech se zápěstím začal znovu trénovat a chystá návrat na kurty v prosincovém exhibičním turnaji v Abú Zabí. Ten je pro pozvané hráče na programu od 16. do 18. prosince.

Foto: Profimedia.cz

Rakouský tenista Dominic Thiem plánuje návrat na kurty v prosincovém turnaji v Abú Zabí.

Článek

„S radostí vám chci oznámit, že rekonvalescence probíhá úspěšně. Dnešní výsledky magnetické rezonance ukázaly, že stav zápěstí se výrazně zlepšil. Již před pár týdny jsem začal pomalu hrát s měkkými míči a včera jsme již v tréninku přešli na běžné míče. Můj tým i já věříme, že budu připraven ještě koncem tohoto roku zasáhnout do soutěžních zápasů," napsal Thiem fanouškům na svém Instagramu.

Oznámil rovněž, že už dostal rovněž vakcínu proti covidu-19. Skutečnost, že Thiem dlouho váhal, zda se očkování podrobit, rakouská média dlouhodobě propírala. Do vyhrocené diskuse se dokonce zapojil i tamní ministr zdravotnictví Wolfgang Mückstein, který tenistu vyzval, aby s vakcinací neotálel.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Dominic Thiem (@domithiem)

„Tohle všechno už je minulost. Očkování je samozřejmě nutné, abych mohl hrát v Abú Zabí a následně i na Australian Open. Takže vás mohu informovat, v minulých dnech jsem injekci dostal," uzavřel Thiem debatu.

Úvodní grandslam příští sezony se v Melbourne uskuteční od 17. ledna.

Reklama

Související témata: