Hlavní obsah

Tenisový hrdina! Na kurtu se pozvracel, kvůli křečím nemohl chodit. Fanouškům se omlouval

Praha

Mohli by si z něho vzít příklad. A nejen tenisté a tenistky, ale i řada dalších sportovců. To, co předvedl americký tenista Alexander Lebedev během turnaje v Lexingtonu v Kentucky, zaslouží obrovský respekt. Během utkání se pozvracel, kvůli křečím prakticky nemohl chodit. Přesto utkání zkusil dohrát. Fanouškům se za zdravotní problémy ještě omluvil...

Foto: Sport.cz

Alexander Lebedev prokázal obrovskou bojovnost.

Článek

Alexander Lebedev a Vasil Kirkov. Tato jména vám s největší pravděpodobností nic neříkají. Není divu. Ani jeden z tenistů nefiguruje na žebříčku ATP. Jejich vzájemný souboj na challengeru v Lexingtonu tak zaujal především málo vídaným momentem v podání dvaadvacetiletého Lebedeva.

Oba borci se utkali v pondělním kvalifikačním zápase, který se odehrával v obrovském vedru téměř 34 °C. A na Lebedevově stavu se to podepsalo. Během utkání se na kurtu pozvracel, do celého těla dostával křeče. Přesto to nezabalil, i přes obrovské zdravotní problémy byl kousek od triumfu.

Po devítiminutovém ošetřování se zjevně vyčerpaný tenista vrátil na kurt. A vítězství nebyl nakonec daleko. V rozhodujícím třetím setu totiž vedl při svém podání 5:4, navíc byl jen dva míče od vítězství. Dál to však nešlo.

Soupeři nemohl ani podat ruku

Zničený tenista na pokraji zhroucení musel utkání za stavu 5:5 v rozhodující sadě vzdát. K síti se doslova dopotácel, kvůli křečím však nemohl svému soupeři podat ruku, tak vše vyřešil levačkou.

Po zápase se Lebedev omlouval fanouškům i pořadatelům. "Je mi to moc líto. Cítil jsem se velice špatně, ale nechal jsem tam všechno. Moc vám všem děkuji za pochopení," říkal zničený tenista.

To vzbudilo mezi tenisovými příznivci řadu pozitivních reakcí. Bojovný hráčův výkon ocenila řada z nich na sociálních sítích, kde vyjádřili tenistovi respekt a uznání.

Neskutečný výkon Lebedeva se nakonec dočkal i zasloužené odměny. Americký tenista se i přes porážku do hlavní soutěže dostal jako lucky loser, navíc rovnou do druhého kola, kde podlehl krajanovi Ritschardovi.

Reklama

Související témata: