Hlavní obsah

Tenisový turnaj v Aucklandu se kvůli koronaviru neuskuteční ani příští rok

Auckland

Tenisový turnaj v Aucklandu pro muže a ženy se neuskuteční ani na začátku příštího roku. Organizátoři jedné z tradičních generálek na Australian Open s půlročním předstihem uvedli, že stejně jako letos nebudou moci Auckland Classic uspořádat kvůli koronavirovým opatřením na Novém Zélandu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Jiří Veselý na turnaji v Prostějově. (ilustrační foto)

Článek

"Jsme mimořádně zklamaní, že se ASB Classic do kalendáře ještě nevrátí, ale kvůli současným imigračním a karanténním požadavkům to není proveditelné," uvedl Simon Vannini, šéf turnaje, na němž v roce 2015 triumfoval Jiří Veselý.

Nový Zéland si během koronavirové pandemie udržuje přísné hraniční kontroly a vyžaduje od cestujících ze zahraniční po příjezdu dvoutýdenní karanténu. Před letošním Australian Open bylo zrušeno také několik přípravných turnajů v Austrálii, kde platí podobně přísná pravidla.

Organizátoři uspořádali úvodní grandslam sezony za cenu velkých finančních ztrát. Do Melbourne na vlastní náklady dopravili více než tisícovku hráčů a jejich doprovodu, jimž navíc platili hotely pro dvoutýdenní karanténu. Australská vláda uvedla, že hranice země mohou být uzavřeny až do poloviny roku 2022, ředitel Australian Open Craig Tiley je ale odhodlaný turnaj znovu uspořádat.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články