Hlavní obsah

Sinner - Cressy 7:6, 6:3Tenista Sinner má sedmý titul v kariéře, argentinské finále vyhrál Báez

Aktualizováno

Jednadvacetiletý italský tenista Jannik Sinner získal v Montpellier sedmý titul v kariéře. V nedělním finále zvítězil 7:6 a 6:3 nad Američanem Maximem Cressym. Argentinské finále na turnaji v Córdobě vyhrál Sebastián Báez, po vítězství 6:1, 3:6, 6:3 nad Federicem Coriou získal druhý titul v kariéře.

Článek

Turnajová dvojka Sinner potvrdil roli favorita a nenasazeného soupeře porazil za hodinu a 36 minut. Sedmnáctý hráč světa na cestě za premiérovým titulem v sezoně došel bez ztráty setu.

Číňan poprvé vyhrál turnaj ATP

Wu I-ping zvládl tie-breakovou bitvu s Američanem Johnem Isnerem ve finále v Dallasu a stal se prvním čínským vítězem turnaje ATP Tour. Třiadvacetiletý hráč tříhodinový duel vyhrál 6:7, 7:6 a 7:6.

Aktuálně 97. tenista žebříčku Wu I-ping se zapsal do historie už postupem do finále a v něm nejlepší výsledek čínského mužského tenisu ještě vylepšil. S více než dvoumetrovým Isnerem, jenž v průběhu turnaje překonal hranici 500 vyhraných tie-breaků v kariéře, sice prohrál ve zkrácené sadě první set, ale povedl se mu obrat.

V druhém setu za stavu 5:6 při svém podání Wu I-ping odvrátil mečbol a zkrácenou hru ovládl 7:3. Dramatické vyvrcholení celého turnaje přinesl třetí tie-break, v němž čínský tenista odvrátil další tři mečboly, Isner dokonce čtyři, a Wu I-ping nakonec vyhrál 14:12.

V maratonském utkání oba hráči získali všech 18 svých gamů na servisu, sedmatřicetiletému Isnerovi nepomohlo k sedmnáctému titulu kariéry ani 44 es.

Odvrátila tři mečboly a ovládla turnaj v Abú Zabí

Švýcarka Belinda Bencicová ovládla turnaj v Abú Zabí. Ve finále odvrátila tři mečboly a Rusku Ljudmilu Samsonovovou po obratu porazila 1:6, 7:6 a 6:4.

Bencicová se po nepovedeném prvním setu ujala vedení 5:2, ale Samsonovová srovnala a rozhodnout musel tie-break. Ve zkrácené hře pětadvacetiletá Švýcarka čelila třem mečbolům, ale dokázala si vybojovat třetí sadu.

V ní sice Bencicová jako první ztratila servis, hned si ho ale vzala zpět a vzápětí získala rozhodující náskok 4:2, který už uhájila a došla si pro druhý letošní titul. Poprvé aktuální světová devítka triumfovala v lednu v Adelaide.

Celkem olympijská vítězka z Tokia rozšířila sbírku úspěchů na osm titulů. Samsonovová se i přes porážku posune v novém vydání světového žebříčku na životní 15. místo.

Ruska Anastasija Potapovová ve finále v Linci porazila 6:3 a 6:1 Petru Martičovou z Chorvatska. Semifinálová přemožitelka Markéty Vondroušové získala druhý titul v kariéře.

Potapovová si vylepšila finálovou bilanci na dvě vítězství a tři porážky. Jediný dosavadní titul jednadvacetiletá Ruska, která se v žebříčku posune na 31. místo a vytvoří si nové osobní maximum, získala loni v Istanbulu.

Argentinské finále pro Báeze

Argentinské finále na tenisovém turnaji v Córdobě vyhrál Sebastián Báez, jenž po vítězství 6:1, 3:6, 6:3 nad Federicem Coriou získal druhý titul v kariéře.

"Vyhrát turnaj v Argentině je něco, co se dá velmi těžko popsat slovy. Byli tu všichni mí přátelé a rodina, bylo to něco mimořádného," radoval se dvaadvacetiletý Báez, jenž hrál od loňského února čtvrté finále a druhé vyhrál. Třicetiletý Coria, mladší bratr bývalého finalisty Roland Garros Guillerma Corii, se nedočkal prvního titulu na ATP Tour ani na druhý finálový pokus.

"Po mečbolu jsem ani nevěděl, jak mám slavit. To, co cítím, jsem ze sebe dostal, až když jsem byl se svým týmem. Můj trenér Seba (Sébastian Gutiérrez) mě podporuje celou kariéru, jsem mu velmi vděčný," řekl po emotivní oslavě se svými nejbližšími Báez, jenž všechna čtyři finále hrál na antuce. Po nejnovějším úspěchu se v žebříčku posunul o jedenáct míst na 36. pozici.

Turnaj žen v Abú Zabí (tvrdý povrch, dotace 780 637 dolarů):
Dvouhra - finále:
Bencicová (2-Švýc.) - Samsonovová (8-Rus.) 1:6, 7:6 (10:8), 6:4.
Čtyřhra - finále:
Stefaniová, Čang Šuaj (Braz./Čína) - Aojamaová, Čchan Chao-čching (Jap./Tchaj-wan) 3:6, 6:2, 10:8.
Turnaj žen v Linci (tvrdý povrch, dotace 259 303 eur):
Dvouhra - finále:
Potapovová (8-Rus.) - Martičová (6-Chorv.) 6:3, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Dzalamidzeová, Kužmová (Rus./SR) - N. Kičenoková, Friedsamová (Ukr./Něm.) 4:6, 7:5, 12:10.
Turnaj mužů v Dallasu (tvrdý povrch, dotace 822 175 dolarů):
Dvouhra - finále:
Wu I-ping (Čína) - Isner (5-USA) 7:6 (7:4), 6:7 (3:7), 7:6 (14:12).
Čtyřhra - finále:
Venus, J. Murray (1-N. Zél./Brit.) - Lammons, Withrow (2-USA) 1:6, 7:6 (7:4), 10:7.
Turnaj mužů v Montpellier (tvrdý povrch, dotace 630 705 eur):
Dvouhra - finále:
Sinner (2-It.) - Cressy (USA) 7:6 (7:3), 6:3.
Čtyřhra - finále:
Haase, Middelkoop (4-Niz.) - Olivetti, Cressy (Fr./USA) 7:6 (7:4), 4:6, 10:6
Turnaj mužů v Córdobě (tvrdý povrch, dotace 713.495 dolarů):
Dvouhra - finále:
Báez (4-Arg.) - Coria (6-Arg.) 6:1, 3:6, 6:3.
Čtyřhra - finále:
González, Molteni (2-Arg.) - Reboul, Doumbia (3-Fr.) 6:4, 6:4
Turnaj kategorie challenger ve Vilniusu (tvrdý povrch, dotace 118 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Broady (Brit.) - KOLÁŘ (ČR) 6:4, 6:4

Reklama