Hlavní obsah

Tenisté RPM Spoje porazili I.ČLTK a vyzvou o finále extraligy Spartu

Tenisový tým RPM Spoje porazil v semifinálové skupině extraligy smíšených družstev pražského rivala I. ČLTK 5:2 a ve středu se utká v přímém souboji o postup do finále s dalším městským konkurentem Spartou. V prostějovské skupině Přerov zvítězil jasně 5:1 nad Pardubicemi.

Foto: Martin Sidoriak

Nikola Bartůňková, ilustrační foto.

Článek

Výběr Spojů postoupil do pražské skupiny v hlavní soutěži z předkola, v němž v neděli vyřadil Most. V úvodu dnešního derby sice Jesika Malečková nestačila na Nikolu Bartůňkovou, v následujících pěti dvouhrách ale skóre otočili Nizozemec Matwe Middelkoop, Ruska Jekatěrina Alexandrovová, Matěj Vocel, Petr Nouza a Američan Toby Kodat.

Ve druhé skupině mají nakročeno do finále úřadující šampioni z Prostějova, kteří v pondělí porazili Přerov a tentokrát měli volno. Rekordmani soutěže útočí na devatenáctý titul a ve středu budou potvrzovat postup proti pardubickým účastníkům předkola.

Finále se uskuteční 16. prosince v Říčanech u Prahy.

Tenisová extraliga smíšených družstev - skupiny:
Praha:
RPM Praha - I. ČLTK Praha 5:2
Malečková - Bartůňková 3:6, 6:7, Middelkoop (Niz.) - Petr 6:3, 6:4, Alexandrovová (Rus.) - Martincová 4:6, 6:4, 6:3, Vocel - Barnat 6:2, 6:4, Nouza - Marterer (Něm.) 7:6, 6:3, Kodat (USA) - Žuk (Pol.) 6:7, 6:2, 6:3, Malečková, Kolodziejová - Bartůňková, Martincová 6:3, skreč Malečková, Kolodziejová.
Prostějov:
Přerov - Pardubice 5:1
Horák - Jaloviec 3:6, 4:6, Šramková (SR) - Slaměníková 6:1, 6:2, Nejedlý - Kratochvíl 6:2, 6:0, Nosková - Wasserbauerová 6:0, 6:0, Horanský (SR) - Vlkovský 6:2, 6:0, Kovalík - Kellovský 6:2, 2:6, 6:2.

Reklama

Související témata: