Hlavní obsah

Tenisté vyměnili rakety za pánve. Berrettini nezapřel gurmánské kořeny

1:59
1:59

Chcete-li článek poslouchat, přihlaste se

Vídeňský řízek se zapsal do kuchařských dějin jako rakouská kulinářská specialita. S nadsázkou řečeno, tento pokrm z telecího masa pronikl i do tenisových dějin. V těchto dnech se ve Vídni koná mužská pětistovka Erste Bank Open a součástí turnaje se stala společenská akce s názvem Wiener Schnitzel Open. Kuchařskou show ovládl Ital Matteo Berrettini, který svým řízkem nejvíce zapůsobil na porotu. Mimo soutěž zavítal mezi kamarády jeho krajan Jannik Sinner.

Foto: Profimedia.cz

Matteo Berrettini válí na kurtech i v kuchyni.

Článek

Sedm statečných tenisových hvězd vyměnilo raketu za pánve a dresy za zástěru. Nicméně zručnost musely prokázat stejnou jako na kurtech. A potily se jako při zápase. Tentokrát za to nemohl soupeř, ale teplo vycházející ze smažení řízků.

Do obalovaní v mouce, v rozšlehaném vejci a ve strouhance se s největší odhodlaností pustili Italové Lorenzo Musetti a Matteo Berrettini, Andrej Rubljov z Ruska, Stefanos Tsitsipas z Řecka a domácí trio Filip Misolic, Joel Schwärzler a Lucas Miedler.

Při obalování a smažení si konkurenti užili spoustu legrace. A našli se tací, kterým šlo dílo jako po másle. Podle poroty měl nejlépe dozlatova usmažený řízek Berrettini. Těsně za sebou nechal Miedlera a krajana Musettiho.

Pokud by se před vysypáním mouky na vál a rozklepnutím vajíčka vypisovaly kurzy sázkových kanceláří na vítěze, ten Berrettiniho by byl hodně nízký. Finalista Wimbledonu z roku 2021 má totiž k vaření velice blízko. O rok později se zúčastnil jako porotce soutěže MasterChef Italy.

K hotovému pak přišel čtyřnásobný grandslamový šampion Jannik Sinner, který si nemohl nechat uniknout netradiční vídeňskou zábavu. A kdo ví, možná na jeho talíři skončil vítězný řízek… Nad celou soutěží pak dohlížel ambasador vídeňského turnaje a bývalá světová tenisová hvězda Thomas Muster.