Článek
Sedm statečných tenisových hvězd vyměnilo raketu za pánve a dresy za zástěru. Nicméně zručnost musely prokázat stejnou jako na kurtech. A potily se jako při zápase. Tentokrát za to nemohl soupeř, ale teplo vycházející ze smažení řízků.
Do obalovaní v mouce, v rozšlehaném vejci a ve strouhance se s největší odhodlaností pustili Italové Lorenzo Musetti a Matteo Berrettini, Andrej Rubljov z Ruska, Stefanos Tsitsipas z Řecka a domácí trio Filip Misolic, Joel Schwärzler a Lucas Miedler.
Wiener Schnitzel > Cotoletta alla Milanese
— Erste Bank Open (@ErsteBankOpen) October 21, 2025
Even the Italians agreed 😉 pic.twitter.com/ccq6kGwXUJ
Při obalování a smažení si konkurenti užili spoustu legrace. A našli se tací, kterým šlo dílo jako po másle. Podle poroty měl nejlépe dozlatova usmažený řízek Berrettini. Těsně za sebou nechal Miedlera a krajana Musettiho.
Pokud by se před vysypáním mouky na vál a rozklepnutím vajíčka vypisovaly kurzy sázkových kanceláří na vítěze, ten Berrettiniho by byl hodně nízký. Finalista Wimbledonu z roku 2021 má totiž k vaření velice blízko. O rok později se zúčastnil jako porotce soutěže MasterChef Italy.
K hotovému pak přišel čtyřnásobný grandslamový šampion Jannik Sinner, který si nemohl nechat uniknout netradiční vídeňskou zábavu. A kdo ví, možná na jeho talíři skončil vítězný řízek… Nad celou soutěží pak dohlížel ambasador vídeňského turnaje a bývalá světová tenisová hvězda Thomas Muster.