Hlavní obsah

Tenistka Ósakaová je nejlépe placenou sportovkyní světa

Londýn

Nejlépe placenou sportovkyní světa je japonská tenistka Naomi Ósakaová, která v uplynulém roce vydělala 37,4 milionu dolarů (818 milionů korun), což je historický ženský rekord. Spolu s dvojnásobnou grandslamovou vítězkou je v první desítce pořadí magazínu Forbes ještě devět dalších tenistek.

Foto: Sport.cz

Naomi Ósakaová

Článek

Dvaadvacetiletá Ósakaová překonala díky odměnám z turnajů a především příjmům od sponzorů pět let starý rekord Rusky Marie Šarapovové. Bývalá světová jednička a pětinásobná grandslamová šampionka si v roce 2015 vydělala 29,7 milionu dolarů.

Na druhém místě skončila majitelka 23 grandslamových titulů Američanka Serena Williamsová s 36 miliony, která vládla pořadí v předchozích čtyřech letech. Třetí příčku obsadila vítězka loňského French Open Ashleigh Bartyová z Austrálie už s výrazně nižším příjmem 13,1 milionu dolarů.

Pořadí nejlépe vydělávajících sportovkyň podle magazínu Forbes (v milionech dolarů):
1. Naomi Ósakaová (Jap./tenis) 37,4
2. Serena Williamsová (USA/tenis) 36,0
3. Ashleigh Bartyová (Austr./tenis) 13,1
4. Simona Halepová (Rum./tenis) 10,9
5. Bianca Andreescuová (Kan./tenis) 8,9
6. Garbiňe Muguruzaová (Šp./tenis) 6,6
7. Elina Svitolinová (Ukr./tenis) 6,4
8. Sofia Keninová (USA/tenis) 5,8
9. Angelique Kerberová (Něm./tenis) 5,3
10. Alex Morganová (USA/fotbal) 4,6

V první desítce nejlépe vydělávajících sportovkyň obsadily tenistky prvních devět míst, jejich nadvládu narušila pouze fotbalistka Alex Morganová. Americká reprezentantka, která loni šesti góly pomohla národnímu týmu k triumfu na mistrovství světa, vydělala 4,6 milionu dolarů.

Reklama

Související témata: