Hlavní obsah

Tenistka Svitolinová v Chicagu útočí na první titul po téměř roce

Chicago/Cleveland

Nejvýše nasazená Elina Svitolinová bude na tenisovém turnaji v Chicagu usilovat o 16. titul v kariéře, ale první od loňského září. Bronzová medailistka z olympijských her a světová šestka v semifinále přehrála po bitvě švédskou soupeřku Rebeccu Petersonovou 6:1, 6:7, 6:3 a o vítěznou trofej v závěrečné přípravě na US Open se utká s čtvrtfinálovou přemožitelkou Markéty Vondroušové Alizé Cornetovou.

Foto: Sport.cz

Elina Svitolinová si téměř po roce zahraje o trofej na turnaji v Chicagu.

Článek

Jednatřicetiletá francouzská tenistka porazila v semifinále Varvaru Gračevovou z Ruska 4:6, 6:1, 6:0 a bude usilovat o sedmý titul. Čeká na něj od roku 2018. O pět let mladší Svitolinovou, jež po rychlých porážkách v Montrealu a Cincinnati přijala v Chicagu na poslední chvíli divokou kartu, naposledy předloni porazila, ale jinak má mírně negativní bilanci 3:4.

V Clevelandu se do finále probojovaly druhá nasazená Anett Kontaveitová z Estonska a Irina-Camelia Beguová z Rumunska. Světová třicítka Kontaveitová, jež ve čtvrtfinále vyřadila Kateřinu Siniakovou, postoupila po výhře 6:4, 6:4 nad nasazenou sedmičkou Sarou Sorribesovou ze Španělska. Beguová i čtvrtý zápas na turnaji vyhrála bez ztráty setu, turnajovou šestku Magdu Linetteovou z Polska porazila 7:6, 6:2.

Beguová v prvním letošním finále zabojuje o celkově pátý titul. Kontaveitová už má letos za sebou dvě finálové porážky a na druhou trofej v kariéře čeká od roku 2017.

Reklama

Související témata: