Hlavní obsah

Tenistky Bejlek, Valentová nebo Šafářová potvrdily účast na turnaji WTA v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tenistky Sára Bejlek, Tereza Valentová nebo krátkodobě vracející se Lucie Šafářová potvrdily start na letním turnaji Livesport Prague Open. Organizátoři o tom informovali na dnešní tiskové konferenci. Akce WTA Tour se odehraje v areálu pražské Sparty ve Stromovce těsně před olympijskými hrami v Paříži od 20. do 26. července a po čtyřech letech opět na antuce.

Foto: Český tenisový svaz / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Sára Bejlek na archivním snímku.

Článek

„S radostí chci potvrdit, že největší a nejprestižnější tenisová akce v Česku se letos opravdu konat bude. Turnaj bude ovlivněný olympijskými hrami, bude v nevšedním formátu a jinak než jsme zvyklí z minulých let,“ řekl ředitel turnaje Miroslav Malý. „Z toho důvodu, že se olympijský turnaj bude hrát na antuce, jsme se dohodli s WTA, že tento ročník uspořádáme také na antuce. Náš areál je k tomu vhodný a neměli jsme s tím problém,“ doplnil.

Finále se uskuteční netradičně v pátek 26. července. „Naším cílem je, aby i finalistky měly možnost osobně stihnout slavnostní zahájení her, které začne v pátek večer,“ uvedl Malý.

Vedle Bejlek, Valentové a Šafářové, která by měla hrát čtyřhru po boku Bethanie Mattekové-Sandsové, je přihlášena i Laura Samsonová, Dominika Šalková či Lucie Havlíčková. „Tento rok je specifický kvůli olympiádě, a co se týče největších hvězd, bude záležet, jak se jim bude v následujících měsících dařit a zda se kvalifikují na turnaj. Od toho se bude odvíjet jejich účast. Každopádně se můžeme těšit na naše mladé naděje,“ podotkl Malý.

Předprodej vstupenek začne 3. června, ceny se budou pohybovat od 150 do 600 korun. „Bude se hrát na čtyřech dvorcích a slibujeme si od toho, že budeme mít dostatečný časový prostor, kdyby začalo pršet. Kapacita areálu bude stejná jako v minulých letech – 2500 míst. Divácký standard bude zachován. Znovu bude zavedena i mimořádná linka MHD od metra,“ dodal Malý.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.