Hlavní obsah

Tiafoe - Shapovalov 7:5, 6:4Tiafoe zkusí v Delray Beach proti Gojowczykovi pomstít krajany

Delray Beach

Dvacetiletý americký tenista Frances Tiafoe si v Delray Beach zahraje poprvé v kariéře finále turnaje ATP. Držitel divoké karty zvládl své první semifinále v životě, v němž porazil další mladou nastupující hvězdu Kanaďana Denise Shapovalova 7:5, 6:4. Ve finále Tiafoe narazí na Němce Petera Gojowczyka, který zdolal domácího Stevea Johnsona 7:6 a 6:3.

Článek

Pro osmadvacetiletého Gojowczyka, 64. hráče světového žebříčku, to bylo již třetí vítězství nad americkým tenistou v tomto týdnu a celkově čtrnácté v řadě. "Nic proti Američanům nemám, mám je rád," smál se německý hráč po postupu do finále. "Nevybírám si, ale možná bych rád ještě jednoho Amíka," řekl před druhým semifinále.

A přání se mu splnilo. Čeká ho Tiafoe, který je dosud posledním Američanem, jenž Gojowczyka pora1zil. Povedlo se mu to loni v semifinále challengeru ve Winnetce ve státě Illinois. "Vyřadil všechny Američany, teď je na mně, abych to zkusil zastavit," uvedl Tiafoe, který je v žebříčku na 91. místě.

Gojowczyk může získat druhý titul v kariéře, poprvé triumfoval loni v září v Metách.

Argentinec Diego Schwartzman a Španěl Fernando Verdasco se na tenisovém turnaji v Riu de Janeiro utkají o letošní premiérový titul na ATP Tour. Zkušenější z dvojice finalistů Verdasco bude na antuce v Jockey Clubu útočit na double, protože už v sobotu ovládl s krajanem Davidem Marrerem čtyřhru.

Čtyřiatřicetiletý Verdasco, jenž ve čtvrtfinále vyřadil obhájce loňského titulu Dominica Thiema z Rakouska, postoupil do souboje o titul díky semifinálovému vítězství 6:1, 7:5 nad Italem Fabiem Fogninim.

O devět let mladší Schwartzman ukončil výhrou 7:5, 6:2 úspěšnou pouť turnajem Chilana Nicoláse Jarryho, jenž hrál první semifinále na ATP Tour v kariéře. Pouze 170 cm vysoký Argentinec se díky postupu do finále dostane poprvé v kariéře do nejlepší dvacítky světového žebříčku.

Verdasco bude ve 23. finále usilovat o osmý titul v kariéře, Schwartzman ve čtvrtém o druhý.

Turnaj mužů v Riu de Janeiro (antuka, dotace 1 842 475 dolarů)
Dvouhra - semifinále:
Verdasco (8-Šp.) - Fognini (5-It.) 6:1, 7:5
Čtyřhra - finále:
Marrero, Verdasco (Šp.) - Mektič, Peya (Chorv./Rak.) 5:7, 7:5, 10:8
Turnaj mužů v Delray Beach v USA (tvrdý povrch, dotace 622 675 dolarů)
Dvouhra - semifinále:
Tiafoe (USA) - Shapovalov (Kan.) 7:5, 6:4.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.