Hlavní obsah

To je kampaň! brání Djokoviče fotbalová hvězda. Myši vylezly z děr, ale ještě se budou omlouvat

Manchester/Praha

Světová tenisová jednička Novak Djokovič to po průšvihu s organizací exhibiční turnajové série Adria Tour, na níž se šířil koronavirus, schytává ze všech stran. Našel ale i zastání, veřejně se za něj postavil jeho krajan a záložník fotbalového Manchesteru United Nemanja Matič.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Srbský tenista Novak Djokovič v akci na exhibičním turnaji v Srbsku.

Článek

Hvězdně obsazená Adria Tour skončila neslavně ještě před vyvrcholením druhé zastávky v chorvatském Zadaru, kde byl turnaj před začátkem finálového duelu zrušen kvůli informaci, že jeden z účastníků - Bulhar Grigor Dimitrov měl pozitivní test na koronavirus.

Stejný výsledek testu posléze oznámili také Borna Čorič, Viktor Troicki a nakonec i sám Djokovič. Nákaze neunikli ani kondiční trenéři Djokoviče a Dimitrova.

Tenisový svět sledoval dění v Bělehradu na úvodním turnaji série se směsicí žárlivosti a strachu z možných následků. Na zcela zaplněném stadionu na břehu Dunaje se před parádní kulisou hrál skvělý tenis, jenže bez jakýchkoliv náznaků opatrnosti. Korunu všemu nasadila divoká party v nočním klubu.

Jakmile se obavy naplnily a koronavirus se začal šířit, kritici pálí do Djokoviče ostrými. Vlnu osočování se rozhodl zastavit Matič.

„Vidím, že tu v posledních dnech máme kampaň proti Novaku Djokovičovi za organizování turnaje v Bělehradě, ačkoliv podle srbských zákonů bylo vše v pořádku a celý podnik byl uspořádán na velmi vysoké úrovni," rozhořčil se Matič, jehož otevřený dopis Djokovičovi cituje list Telegraf.

„Navzdory tomu, myši vylezly z děr a samy si daly právo kritizovat světovou jedničku. A to jak kvůli tenisu, tak kvůli přístupu k lidem na celém světě. Velmi brzy však bude kocour (čti Djokovič) na kurtě a myši zase zalezou zpátky do děr. Turnaj byl skvělý a já jen doufám, že se z něj stane tradice, protože tenis si to zaslouží. Jediné, co bych Novakovi vytkl, je, že se omlouval myším, které ho kritizovaly," pokračoval fotbalista, jenž má vedle srbského i slovenské občanství.

„Ne, Nole. To ony se ti budou omlouvat. Zdravím z Manchesteru všechny lidi na celém světě," dodal Matič.

Djokovič poté, co sám oznámil, že má koronavirus, vyjádřil lítost nad tím, že se hráči na jím organizované akci nakazili.

„Je mi extrémně líto každého případu infekce. Doufám, že to nikomu z postižených nezkomplikuje zdravotní situaci a všichni budou ok," uvedl.

Reklama

Související témata: