Hlavní obsah

Tohle tu ještě nebylo. Tenisový „enfant terrible“ si dělal legraci z přezouvání soupeře

Kromě vyhecované bitvy o semifinále štědře dotovaného tenisového podniku ve Washingtonu mezi francouzským tenistou Benoitem Pairem a řeckým talentem Stefanosem Tsitsipasem, viděli diváci na centrálním dvorci i věc vskutku nevídanou. Třicetiletý Paire si stěžoval na výměnu bot svého protivníka během rozehraného gamu a v dalším průběhu sám pobavil fanoušky obdobným extempore.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Francouzský tenista Benoit Paire v akci na turnaji v americkém Washingtonu.

Článek

Třicátý tenista světa Paire se kromě svého umění na dvorci, také proslavil například tím, že byl vyhozen z olympijské vesnice v Riu, když si jí spíše spletl s barem. Sám pak trochu neuctivě prohlásil: „Teď už vím, jaké to je na olympiádě, a jsem rád, že odjíždím."

Tentokrát zaujal fanoušky ve Washingtonu, i když tahle situace byla spíše úsměvná a nakonec skončila také obejmutím obou soupeřů po zápase. Pairovi se nelíbila situace za stavu 7:5, 2:0 a 40:40 z pohledu Tsitsipase. Frustraci ze ztráty první sady dal najevo rozhodčímu, když si stěžoval na Řekovu výměnu boty během rozehraného gamu. Navíc se to Tsitsipasovi nestalo poprvé v turnaji, a vždy šlo v gamu o velmi vyrovnaný stav.

„Vždycky, když budu unavený, řeknu, moje boty pane rozhodčí a půjdu si je vyměnit," vztekal se Francouz. Rozhodčí ihned gestikuloval, že viděl, jak při sklouznutí k forehandu něco v botě prasklo, a proto povolil řeckému mladíkovi výměnu tenisek. „Dobře, takže pokaždé, když se k míčku trochu sklouznu, tak si můžu jít vyměnit boty?" pokračoval dále rodák z Avignonu.

Vše pak zakončil o chvíli později, kdy zahrál míček do autu a promptně zareagoval: „Moje boty," a šel si vyměnit své tenisky jako pár chvil předtím Tsitsipas. Situace Francouze evidentně nahlodala, druhý set pohrál 0:6. U sítě se už ale usmíval a říkal svému sokovi, že to nebylo nic proti němu. Oba borci se dobře znají, žijí ve stejném regionu ve Francii, a dokonce občas trénují ve stejné akademii.

Reklama