Hlavní obsah

Totální úlet. Ruský rodák demoloval jednu raketu za druhou, ve Francii ho vypískali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loni slavil na turnaji ATP v Montpellieru titul, když ve finále ve dvou setech porazil Němce Alexandra Zvereva, jeho letošní obhajoba však skončila hodně neslavně. Krach už v prvním kole navíc doprovodil Kazach Alexandr Bublik vzteklým výlevem a sérií demolic svých raket.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Alexandr Bublik rozlámal tři raketyVideo: sntv

 
Článek

Bublik nestačil v prvním kole na domácího hráče Gregoirea Barrerea, jemuž podlehl 4:6, 7:6, 6:7. Aktuálně padesátému hráči světa ruply nervy v rozhodující sadě, kdy nejprve prohospodařil vedení 4:2. Následně nezvládl tie break, v němž pustil soupeře do náskoku 6:0.

V tu chvíli jeho frustrace naplno explodovala. Pětadvacetiletý ruský rodák, jenž v utkání zaznamenal 14 dvojchyb, následně vzteky rozmlátil na kusy svoji raketu. To ale nebylo vše. Když došel ke své lavičce, rozlámal o kurt ještě další dvě, za což si vysloužil pískot fanoušků.

„Dobrou zprávou je, že má ještě dost dalších raket," smál se komentátor utkání. Další raketu ale už moc nevyužil, tie break nakonec prohrál 3:7.

Bublik má na bizarní úlety na francouzské půdě zřejmě patent. Na podzim na turnaji v Metách proti brejkbolu v utkání s Lorenzem Sonegem zahrál míček exhibičním způsobem, když chytil raketu obráceně a snažil se o vítězný úder rukojetí. Jeho záměr mu ale nevyšel. Prohrál game a následně i celý zápas. I tehdy ho diváci za frajeřinku vypískali.

Reklama

Související témata: