Hlavní obsah

Třetí skalp grandslamové šampionky? Stále sním, říká Bouzková před dalším životním zápasem

Praha

Je to jízda, v kterou nedoufala snad ani ona sama. Na probíhajícím turnaji v Torontu si mladá česká tenistka Marie Bouzková plní ty nejtajnější sny. V hokeji zaslíbeném městě si zahraje o účast mezi posledními čtyřmi s hvězdnou Simonou Halepovou. Bez ohledu na výsledek má už teď jedenadvacetiletá slečna jistý postup na 66. příčku světového žebříčku WTA.

Foto: MARK BLINCH, ČTK/AP

Snad ještě stále sním, říká se smíchem česká tenistka Marie Bouzková po další senzační výhře na turnaji v Torontu.

Článek

Turnaj v Torontu prostě českého fanouška baví. Vedle boje o první místo světového žebříčku mezi Karolínou Plíškovou a Naomi Ósakaovou totiž prestižní Rogers Cup zaujala i parádní jízda stále ještě nepříliš známé tenistky z Prahy Marie Bouzkové.

„Vždycky jsme si spolu s tátou říkali, že by bylo lepší postupovat žebříčkem pomalu, rozhodně nechceme nic uspěchat. I když byla řada tenistek výše postavených rychleji než já, nevěnovali jsme tomu pozornost. Držíme se svého plánu a tempa," prohlásila nedávno Bouzková.

Foto: Dan Hamilton, Reuters

Marie Bouzková na turnaji v Torontu předvádí výborné výkony.

Teď však ze své cesty přece jen trošku vybočila. Ani ona, ani její otec se však rozhodně zlobit nebudou. Rodačka z Prahy totiž začínala sezonu jako 142. tenistka světa, krátce po polovině roku 2019 svou pozici o téměř osmdesát míst vylepší.

Věčně usměvavá blondýnka tenisové fanoušky zaujala kromě své už tradiční "obří" lahve i jmény soupeřek, které za sebou v Torontu zanechala. Do tempa se dostala pozvolně přes dva kvalifikační triumfy, v prvním kole pak zcela zkazila náladu domácí držitelce divoké karty šestnáctileté Leylah Fernandezové, které dovolila jediný game.

Grandslamové šampionky byly bez šance

A pak to přišlo. Konečnou pro českou slečnu měl být duel s grandslamovou šampionkou a osmou hráčkou světa Sloane Stephensovou. Výsledek? Američanka své stále ještě nepříliš známé soupeřce gratulovala k postupu po hodině a 43 minutách a porážce 2:6, 4:6. „Je to největší vítězství mé kariéry, stále tomu nemůžu uvěřit. Celý zápas jsem si užívala," jásala nová česká kometa.

Foto: Dan Hamilton, Reuters

Vítězné gesto Marie Bouzkové.

Ale to zdaleka nebyl konec. Na řadu totiž přišla další vítězka z turnajů velké čtyřky Jelena Ostapenková. Ta však pochodila ještě o dost hůře. Na rozjetou Češku uhrála pouhé čtyři gamy (2:6, 2:6) a za osmdesát minut si Lotyška mohla rezervovat letenku na další turnaj.

"Asi stále ještě sním. Zítra čtvrtfinále," psala vysmátá slečna, která střídavě žije v Praze a na Floridě, na sociálních sítích.

Zní to jako fráze, ale na Bouzkovou tak čeká třetí životní zápas v posledních dnech. Její další soupeřkou bude megastar současného tenisu a úřadující wimbledonská šampionka Simona Halepová.

Pár čísel po porovnání. Rumunka je dvojnásobnou grandslamovou šampionkou, na okruhu vyhrála devatenáct turnajů, 64 týdnů byla světovou jedničkou, tenisem si vydělala příjemných 34 milionů dolarů. O tom všem se zatím může o šest let mladší Češce zdát.

Bouzková však na turnaji neztratila v šesti odehraných zápasech ani set a proti hvězdné Rumunce nebude mít co ztratit. Připíše si česká naděje další životní výhru?

Její utkání se Simonou Halepovou je naplánováno v sobotu na půl třetí ráno středoevropského času.

Reklama

Související témata:
  1 : 6, 3 : 6 Bejlek - Rybakinová 1 : 6, 3 : 6 konec
20240429T19 : 15:00+0200
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek
Rybakinová
  6 : 4, 7 : 6 Lehečka - Monteiro 6 : 4, 7 : 6 konec
20240429T13 : 15:00+0200
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka
Monteiro
  Nadal - Lehečka dnes 21 : 30
20240430T21 : 30:00+0200
Nadal vs. Lehečka
Nadal vs. Lehečka
Nadal
Lehečka