Hlavní obsah

Turnaje WTA v Praze se zúčastní také Krejčíková a Nosková

Barbora Krejčíková a Linda Nosková jsou dalšími českými tenistkami, které potvrdily účast na letním turnaji Livesport Prague Open. Dvojice domácích hráček se připojila k již přihlášené obhájkyni titulu Marii Bouzkové nebo loučící se Barboře Strýcové. Akce WTA se uskuteční v areálu pražské Sparty ve Stromovce od 31. července do 6. srpna. V hlavní soutěži je přihlášená také Ruska Jevgenija Rodinová a Běloruska Aliaksandra Sasnovičová. Organizátoři o tom dnes informovali v tiskové zprávě.

Foto: Carl Recine, Reuters

Česká tenistka Barbora Krejčíková ve finále v Birminghamu.

Článek

"Tradičně hlavním lákadlem našeho turnaje je účast domácích hráček, proto jsem rád, že letos se jich v hlavní soutěži představí minimálně šest. Dvě divoké karty pak máme společně s Českým tenisovým svazem připravené pro domácí naděje. Speciální divácký náboj bude mít účast Barbory Strýcové, která se na turnaji bude loučit s českými fanoušky," řekl ředitel turnaje Miroslav Malý.

Organizátoři také jednali s úřady o účasti Rodinové a Sasnovičové. Vláda totiž minulý týden v reakci na trvající invazi na Ukrajinu schválila zákaz účasti ruských sportovců a týmů v soutěžích a utkáních na českém území. Podle předsedy Národní sportovní agentury Ondřeje Šebka ale rozhodnutí směřuje na sportovce ve chvíli, kdy jsou reprezentanty své země.

"Aktuální situaci jsme řešili s odpovědnými státními orgány, informovali jsme je, že nemáme vliv na seznam přihlášených hráček, když budeme plně respektovat platné rozhodnutí vlády. Během akce nikde nebude jakkoli prezentováno státní občanství těchto hráček, budou na něm vystupovat výhradně jako soukromé fyzické osoby, podobně jako na dalších světových turnajích," vysvětlil Malý.

Z dalších zahraničních tenistek se přihlásily Číňanky Ču Lin, Čang Šuaj, Němka Tatjana Mariaová, Španělka Rebeka Masárová či Francouzka Alizé Cornetová.

Sedmadvacetiletá Krejčíková se pokusí zopakovat turnajový triumf z roku 2021. Vloni vypadla dvojnásobná vítězka předloňského Roland Garros v 1. kole. "Na turnaj v Praze se moc těším. Areál na Spartě je nádherný, je blízko parku a přírody a vyzařuje z něj příjemná atmosféra. Na vítězství v roce 2021 vzpomínám ráda. Poprvé jsem hrála jako grandslamová vítězka před českým publikem a lidi mě hnali k trofeji. Byl to nepopsatelný zážitek," uvedla Krejčíková.

Titul obhajuje o tři roky mladší Bouzková, která vloni ve finále porazila Rusku Anastasii Potapovovou. Třiatřicátá hráčka světa si připsala v Praze první a dosud jediný titul na elitním okruhu WTA. "Poslední měsíce stále častěji myslím na to, jak už se blíží turnaj na Spartě, kde budu obhajovat titul. Už se moc těším, až budu hrát před domácími diváky. Vloni byla atmosféra skvělá, pro mě to byl takový veselý turnaj," uvedla Bouzková.

Čtrnáctý ročník pražského turnaje se odehraje na betonových kurtech. Vstupné činí v úvodní fázi 300 korun, semifinále bude za 450 korun na konkrétní místo na tribuně. Kapacita centrálního kurtu je nově 2500 diváků, o tři sta více než vloni.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články