Hlavní obsah

Tvrdá lekce pro Murrayho. Elita je jinde, zrcadlo nastavil trápící se hvězdě Djokovič

Melbourne/Praha

"Když se vidím na videu, tak mě to ničí. Říkám si, že tohle by sportovec dělat neměl. Nechci se někde belhat." Těmito slovy komentoval nedávno svůj zdravotní stav Andy Murray. A jen pár dní před startem Australian Open přišla další rána. Jak moc bývalý tenisový šampion za světovou špičkou zaostává, Murraymu nekompromisně naznačil Novak Djokovič.

Foto: Sport.cz

Novak Djokovič a Andy Murray opouštějí kurt

Článek

Šestkrát. Přesně půltucet marných finálových bojů o titul na Australian Open má za sebou Andy Murray. Hned ve čtyřech případech mu šanci sfouknul Novak Djokovič. Naděje, že by se o šťastnou sedmičku pokusil glasgowský rodák letos, je velmi malá.

Jednatřicetiletý tenista odehrál od Wimbledonu 2017 pouhých čtrnáct zápasů, mezitím podstoupil operaci bolavých kyčlí a zdlouhavou rekonvalescenci. Ani po ní však není bývalá světová jednička stále v pořádku. "Je to zvláštní, ale chůze je pro mě horší než některé pohyby na kurtu," zhodnotil Murray svůj stav.

Do Australian Open půjde z pozice 230. hráče světa, ani chráněný žebříček mu však nezajistí účast mezi nasazenými a jeho prvním soupeřem bude 22. nasazený Španěl Bautista. První, zatím relativně bezbolestnou ránu zasadila Murraymu jeho finálová melbournská noční můra Novak Djokovič. Jednalo se sice o pouhý tréninkový zápas, ale i přesto přinesl trojnásobnému grandslamovému šampionovi velké varování. Zjevně indisponovaný Murray uhrál v Melbourne na úřadujícího krále dva gamy, utkání oba borci ukončili za stavu 6:1, 4:1 pro Srba.

S problémy se pohybující Skot během tréninkového mače, který sledovalo v Margaret Court Areně přes 2000 fanoušků, využil vždy jen svůj první servis.

Ještě před tréninkovým středem s Djokovičem si dvojnásobnému wimbledonského šampiona vzala do parády britská média.

"Jeho hra musí projít velkou změnou. Řešením je zkracovat podobně jako Federer výměny, hrát mnohem více na síti, voleje, útočit. Nemůže jako dříve létat na základní čáře ze strany na stranu, zvlášť ne, když ho trápí kyčle," pokračuje v analýze Skotovy hry britský tisk.

Jak moc si jejich rady vezme britská hvězda k srdci a zda vůbec bude moci hrát, ukáží následující měsíce. První grandslamový turnaj roku začíná v pondělí 14. ledna.

Reklama

Související témata:
  1 : 6, 3 : 6 Bejlek - Rybakinová 1 : 6, 3 : 6 konec
20240429T19 : 15:00+0200
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek
Rybakinová
  6 : 4, 7 : 6 Lehečka - Monteiro 6 : 4, 7 : 6 konec
20240429T13 : 15:00+0200
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka
Monteiro
  Skreč Menšík - Auger-Aliassime Skreč konec
20240429T17 : 00:00+0200
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík
Auger-Aliassime
  Nadal - Lehečka dnes 21 : 30
20240430T21 : 30:00+0200
Nadal vs. Lehečka
Nadal vs. Lehečka
Nadal
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články