Hlavní obsah

Ubude Berdychovi soupeř? Z Australian Open klidně odletím, hlásí Murray

Dubaj

Sezónu končil jako světová dvojka a vítěz Davisova poháru. Hned na startu nového roku však možná Andy Murray zmešká obhajobu bodů za účast ve finále Australian Open. S manželkou Kim totiž v půlce února očekávají narození prvního potomka a tenista chce být za každou cenu u toho.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Bude Andy Murray hrát na Australian Open?

Článek

Loni Murray v dramatickém semifinále sebral naději na boj o titul Tomáši Berdychovi a do dějin zápasu se zapsala i jeho tehdy ještě přítelkyně. Britská média zachytila, jak Kim doprovodila vítězný míček svého milého peprnými výrazy: „A teď to kur.. máš, ty český srá..."

Britský tenista nakonec duel zvládl a z Melbourne si i díky tomu odvezl 1200 bodů. O ty může ale přijít. V rozhovoru pro list Daily Mail připustil, že pokud bude porod na spadnutí, nebude váhat a z Australian Open zamíří do Británie.

Chce být nápomocen

„V tom případě pojedu domů, to je zcela jisté. Je to pro mě hodně důležité, chci si být jistý, že u toho budu od začátku. Chci být nápomocen, jak jen to bude možné," ujišťoval.

Blížící se otcovství už mělo dopad na průběh Murrayho zimní přípravy. Miami, coby tradiční dějiště pro zimní trénink, tentokrát vyměnil za Dubaj.

„Kim je ve vrcholném stadiu těhotenství. Odtud je pro mě snazší se případně dostat domů. Všechny lety z Miami jsou večer, z Dubaje ale můžete letět kdykoliv během dne," vysvětloval.

Reklama