Hlavní obsah

A nedá si říct! Medveděv si na US Open vysloužil další pokutu

Pátý tenista světového žebříčku Daniil Medveděv prožívá na US Open v New Yorku povedený grandslam, ale také provokuje. Během tří zápasů již posbíral za nevhodné chování pokuty v celkové výši 19.000 dolarů, v přepočtu téměř půl milionu korun. Z kurtu mladého Rusa vyprovází bučení fanoušků a očekávat to může i dnes, kdy třiadvacetiletý rodák z Moskvy bude hrát o premiérovou účast ve čtvrtfinále.

Foto: Adam Hunger, ČTK/AP

Daniil Medveděv na US Open 2019.

Článek

Díky třem výhrám už má jistou prémii nejméně 280.000 dolarů (6,6 milionu korun), takže pokuty ho tolik mrzet nemusejí. Naposledy mu vedení turnaje vyměřilo v sobotu trest ve výši devět tisíc dolarů za to, že vztekle vytrhl podavači ručník a hodil ho na zem. K tomu pak předvedl obscénní gesto.

V zápase třetího kola proti Španělovi Felicianu Lópezovi totiž ukázal prostředníček. Rozhodčí to neviděl, protože Medveděv měl ruku před ním schovanou za obličejem, ale kamery ho odhalily. V televizním rozhovoru po zápase diváky opět provokoval.

"Chci, abyste všichni věděli, až půjdete dneska spát, že jsem vyhrál jenom kvůli vám. Ta energie, kterou jste mi dali, mi pomůže do dalších nejmíň pěti zápasů. Čím víc jste to dělali (bučeli), tím víc jsem chtěl vyhrát. Díky," prohlásil sarkasticky vítěz nedávného turnaje Masters v Cincinnati.

Později se Medveděv omluvil se slovy, že na sobě pracuje a příště se pokusí chovat lépe. Dnes si o první grandslamové čtvrtfinále zahraje proti německému kvalifikantovi Dominiku Köpferovi.

Reklama

Související témata: