Hlavní obsah

Bývalá světová jednička Halepová byla vyřazena z US Open, může za to podezření z dopingu

Pád z výsluní pokračuje. V posledních měsících se na ni valí jen samé špatné zprávy. Bývalá světová tenisová jednička Simona Halepová byla automaticky vyřazena z US Open kvůli tomu, že má pozastavenou činnost kvůli podezření z dopingu. Organizátoři newyorského grandslamu oznámili, že jednatřicetiletou Rumunku v hlavní části turnaje nahradí Američanka Taylor Townsendová. V době provizorní suspendace tenisté nesmějí hrát turnaje.

Foto: Profimedia.cz

Simona Halepová si letošní US Open nezahraje

Článek

Dvojnásobná grandslamová šampionka Halepová byla na loňském US Open pozitivně testována na roxadustat. Tato zakázaná látka stimuluje tvorbu hemoglobinu a červených krvinek, má tedy podobné účinky jako doping EPO. Halepová, jež vědomé užití jakékoliv zakázané látky odmítla, byla z dalšího porušení antidopingových pravidel obviněna letos v květnu kvůli nesrovnalostem v biologickém pasu.

Případem Halepové se má zabývat nezávislý tribunál v Londýně. Verdikt původně plánovaný na začátek srpna byl podle agentury SID odložen na neurčito.

Vítězka Roland Garros 2018 a Wimbledonu 2019 ve svém dosud posledním utkání prohrála na US Open v prvním kole s Ukrajinkou Darjou Snigurovou.

Reklama