Hlavní obsah

I Vonnová měla strach! Hurikán pročísl US Open, déšť zrušil program na zastřešeném kurtu

New York/Praha

Ani tenisový stadion se zatahovací střechou nemá proti rozmarům počasí vždy vyhráno. Tenisové US Open tvrdě zasáhly v noci ze středy na čtvrtek zbytky hurikánu Ida, který v neděli pustošil plnou silou Louisianu. Hustý déšť si nakonec našel cestu i na kurt arény Louise Armstronga, který měl zataženou střechu.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Řádění živlu nad centrem Arthura Ashe při tenisovém US Open.

Článek

Zbytky hurikánu se přehnaly přes stát New Jersey a město New York. Ušetřen pochopitelně nezůstal ani grandslamový turnaj. Vítr odnášel stánky, vyvracel stromy, voda zaplavovala areál a déšť zlověstně bušil do střech.

Kvůli silnému proudění vzduchu se dostal déšť i otvory pod střechou stadionu Louise Armstronga, na němž zrušil zbytek programu včetně rozehraného duelu mezi Kevinem Andersonem a Diegem Schwartzmanem. Ten se musel dohrát na hlavním dvorci Arthura Ashe, kam voda přes střechu nepronikla.

„Šílený déšť zaplavuje New York. Jsem uvězněná na stadionu Arthura Ashe. Doufám, že jste všichni v pořádku," napsala na Twitter mimo jiné lyžařská legenda Lindsey Vonnová přímo z místa.

Svůj zápas v aréně Louise Armstronga ještě stihla sehrát Barbora Krejčíková. Její duel s domácí Christinou McHaleovou byl rozehrán na dvorci číslo třináct, ale kvůli dešti byl přeložen na krytý kurt, kde česká šampionka z Paříže završila hladkou výhru 6:3, 6:1.

Reklama

Související témata: